Politică

Udrea: „Discuția despre unificarea dreptei este tardivă“

Deputatul democrat-liberal Elena Udrea consideră că discuția despre unificarea dreptei este „puțin tardivă“ și că aceasta ar fi trebuit făcută înainte de alegerile europarlamentare, menționând că există riscul ca PDL să rămână în afara unui astfel de proiect.

„Cred că discuția este puțin tardivă, pentru că s-au exprimat poziții ferme legat de proiectul unificării la acest moment. Din păcate, s-a vorbit mult și nu s-a făcut nimic. Nu știu pe cine mai interesează astăzi în mod real unificarea dreptei, câtă vreme deja s-a pasat proiectul pentru după alegerile europarlamentare, când și atunci ați văzut, ca să citez din domnul Blaga, «vom vedea dacă avem cu cine». Deci, cred că în acest moment, în mod real, onest, nu sunt mulți interesați cu adevărat ca această unitate să existe. (...) Cred, din punctul meu de vedere, și sunt relativ dezamăgită de ceea ce se întâmplă, că zarurile au fost deja aruncate“, a declarat Udrea, ieri, pentru RFI.

Potrivit democrat-liberalei, toată lumea va avea de pierdut din refuzul de „a sta la masă“ și a avea un proiect de unificare a dreptei în acest moment.


Întrebată dacă există riscul ca PDL să rămână în afara proiectului de unificare a dreptei, Elena Udrea a răspuns afirmativ. Ea și-a exprimat convingerea că un singur partid de dreapta ar fi avut șanse mai mari să obțină un scor mai bun ca al PNL la alegerile europarlamentare.

Udrea a mai precizat că a sperat ca, în urma discuției dintre liderul PDL, Vasile Blaga, și președintele Traian Băsescu să se ajungă la concluzia unei unificări a dreptei înainte de alegerile europarlamentare, lucru care nu s-a întâmplat.

abonare newsletter