monitorulcj.ro Menu
Politică

Alin Tişe: „Guvernul USL este Guvernul jafului național“

Senatorul democrat liberal Alin Tişe susţine că după inconsecvențele legate de noul Cod Rutier, guvernul USL dă un nou jaf național cu autostrada Sebeș-Turda.

Senatorul democrat liberal Alin Tişe

Parlamentarul clujean subliniază astfel că licitația organizată de C.N.A.D.N.R., companie în subordinea ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova, suferă o nouă amânare.

„Licitația din luna iulie 2013 privind tronsonul Sebeș-Turda presupunea construcția a 70 km cu un cost estimat de 554 milioane de euro respectiv aproximativ 8 milioane de euro/km. Ultima amânare apare datorită faptului că prin H.G. Nr. 828/18.10.2013 privind modificarea H.G. nr. 234/2008 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Drum expres Sebeș-Turda” Guvernul USL a majorat din pix acești indicatori, investiția în autostradă ajungând la un cost estimat de 1.03 miliarde euro,  aproximativ 15 milioane de euro/km. Înțelege toată țara de ce Guvernul a amânat licitația: pentru a dubla prețul!“, spune Alin Tişe.


Acesta mai arată că Guvernul USL amăgește din nou populația Transilvaniei promovând acest proiect de investiții, deoarece tronsonul de autostradă Gilău-Nădășel este adjudecat cu un cost aproximativ de 6.6 milioane euro/km, dar nu a fost finanțat.

„Mai mult, această investiție pare a fi una pentru o anumită categorie de investitori,  ținând cont de faptul că, media cifrei de afaceri pe care trebuie să o aibă constructorul pe  anii 2010-2012, ani puternici încercați de criza economică, trebuie să fie de minim 525 milioane lei. O nouă licitație cu destinație, al cărei preț este dublat pentru prietenii USL. Un nou jaf USL“, mai spune Tişe.