Politică

Remus Cernea, declarat incompatibil de ANI

Deputatul Remus Cernea a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Remus Cernea, declarat incompatibil de ANI Remus Cernea, declarat incompatibil de ANI

ANI a semnalat faptul că parlamentarul Remus-Florinel Cernea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 20 septembrie 2013, întrucât a deţinut,  simultan, calitatea de deputat şi funcţia de administrator al S.C. SED NOVE S.R.L.

"E de neînţeles acest comunicat din partea ANI. Eu am demisionat din acea firmă la începutul acestui an, acum 10 luni, am prezentat actele la Parlament. Trebuie să mă lămuresc despre ce este vorba. Am conştiinţa perfect curată că nu am greşit cu nimic", a declarat Remus Cernea pentru pentru B1 TV.

Deputatul Remus Cernea a respins, joi, printr-un comunicat, acuzaţiile de incompatibilitate, menţionând că a fost administrator al unei firme care nu a avut nicio activitate timp de 6 ani, iar la începutul mandatului şi-a cedat părţile sociale în valoare de 100 de lei şi a fost înlocuit din funcţie.
"Astăzi se va încerca discreditarea preşedintelui Partidului Verde Remus Cernea prin aruncarea în presă a unei suspiciuni cum că ar fi incompatibil. Remus Cernea a fost administrator al unei firme care nu a avut nicio activitate timp de 6 ani. La începutul mandatului de deputat Remus Cernea şi-a cedat părţile sociale în valoare de 100 RON şi a fost înlocuit din funcţia de administrator", se arată într-un comunicat transmis de Partidul Verde.

Potrivit ANI, Remus Cernea a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, i s-au comunicat elementele identificate (faptul că a fost descoperit ca administrator de firmă), precum şi dreputurile de care beneficiază.

Demnitarul găsit in incompatbilitate poate contesta decizia ANI în instanţa de judecată, iar daca pierde procesul, acesta nu va avea voie să ocupe nici o altă funcţie publică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter