Politică

PDL a iniţiat un proiect pentru sprijinul operatorilor economici

Senatorul Alin Tișe a iniţiat împreună cu grupul PDL un proiect de lege care vizează amânarea la plată a obligaţiilor fiscale datorate de operatorii economici care nu încasează creanţele la termenul de scadenţă de la instituţiile publice.

În opinia parlamentarului clujean, această iniţiativă reprezintă o mult aşteptată gură de oxigen pentru firmele care riscă falimentul din cauza politicilor guvernului Ponta. „În cazul în care este vorba doar de incompetenţă şi lipsă de viziune, PDL îi propune premierului Ponta o soluţie la impasul în care se află mulţi operatori economici. Sperăm că falimentarea firmelor nu este însă o politică programată a guvernului Ponta. Din acest motiv îi solicităm Executivului să susţină demersul PDL, care este în egală măsură cerut şi de mediul de afaceri. Prin măsurile propuse de PDL se evită practic intrarea în insolvenţă sau faliment a firmelor, ceea ce înseamnă salvarea unui număr important de locuri de muncă“, spune Tişe.
 
Astfel, proiectul presupune amânarea la plată a obligaţiilor fiscale principale, pe o perioadă de maxim doi ani şi anularea majorărilor şi penalităţilor de întârziere dacă se îndeplinesc două condiţii: neplata obligaţiilor fiscale este cauzată de neîncasarea creanţelor de la instituţiile publice, iar firmele care beneficiază de această facilitate să nu solicite dobânzi pentru neîncasarea creanţelor.
 
Tişe mai arată că modelul brevetat de Victor Ponta privind intrarea în insolvenţă sau în faliment a firmelor se bazează pe: tăierea banilor pentru investiţii, având ca efect imposibilitatea instituţiilor publice să-şi plătească datoriile către firme şi declanşarea procedurii de insolvenţă sau faliment a Guvernului Ponta asupra firmelor care nu pot să-şi plătească obligaţiile fiscale din cauza neîncasării creanţelor de la instituţiile publice.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter