Politică

PDL solicită continuarea anchetei în cazul lui Varujan Vosganian

Senatorul clujean Alin Tișe a susținut în numele grupului de senatori PDL, o declarație politică privind avizul solicitat Senatului de organele de anchetă referitor la cazul de urmărire penală a lui Varujan Vosganian.

Alin Tişe a subliniat că PDL a avizat solicitarea Parchetului pentru continuarea anchetei, considerând că nu senatorii sunt cei care trebuie să stabilească vinovăția cuiva, iar decizia a trebuit luată pentru statul de drept și pentru justiție.

Senatorul clujean a precizat că Partidul Democrat Liberal consideră că Parlamentul a fost chemat să-şi dea girul ca justiția să-şi facă datoria.


„Pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, controversă, persoana vizată are posibilitatea ca în sensul infăptuirii justiției, să contribuie la finalizarea acestui dosar de urmărire penală. În consecință, PDL a avizat solicitarea Parchetului pentru continuarea anchetei, considerând că nu senatorii sunt cei care trebuie să stabilească vinovăția cuiva, iar decizia a trebuit luată pentru statul de drept și pentru justiție. Este o decizie care vine să sprijine credibilitatea Senatului și a statului de drept, o decizie care se va reflecta cu siguranță în Mecanismul de Cooperare și Verificare“, a declarat Alin Tişe. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter