Politică

Reacţia lui Blaga după ce Ungureanu a cerut sprijinul partidelor de dreapta pentru a candida la prezidenţiale

Liderul PDL Vasile Blaga a declarat luni întrebat despre anunţul lui Răzvan Ungureanu de a candida din partea dreptei la prezidenţiale că PDL are "proceduri interne deja stabilite" de desemnare a candidatului şi că nu poate participa la o dezbatere în interiorul partidului cineva care nu e membru.

Liderul PDL, Vasile Blaga Liderul PDL, Vasile Blaga

"Noi avem proceduri interne deja stabilite. De astăzi, cei care doresc să candideze din parea PDL la funcţia de preşedinte al României trebuie să-şi depună candidatura la preşedintele partidului, termenul este până duminică seară", a precizat Blaga, arătând că apoi candidaturile vor fi validate de Comisia PDL pentru statut, etică şi litigii, iar candidaţii înscrişi în competiţia internă a partidului vor trebui să convingă, în teritoriu, organizaţiile că sunt cei mai buni pentru a reprezenta partidul, potrivit Mediafax.

"Eu sper şi am convingerea că va exista raţiunea necesară din partea tuturor membrilor noştri, astfel încât cel desemnat să poată să convingă pe urmă formaţiunile de centru, pe cei care gândesc şi împărtăşesc valorile, ca să susţină şi pe urmă să putem să convingem anul viitor şi electoratul. Noi discutăm de PDL şi de procedurile noastre interne", a adăugat Vasile Blaga.


El a arătat că, pe de altă parte, democrat-liberalii au susţinut, până acum, că "sunt deschişi unei unificări a dreptei în jurul PDL", iar această unificare să se facă prin "fuziuni, prin absorbţie cu PDL", arătând că toate analizele reflectă faptul că PDL ar fi cea mai puternică forţă de centru-dreapta din România şi "cea mai bine structurată".

Vasile Blaga a fost întrebat dacă invită FC să fuzioneze cu PDL pentru ca Ungureanu să candideze din partea dreptei la prezidenţiale.


"Timpul este foarte scurt, aproape imposibil, dar procedurile sunt astea, nu poate să participe la o dezbatere internă în interiorul partidului cineva care nu este membru al partidului nostru", a răspuns Blaga.

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a luat decizia personală de a candida pentru funcţia de preşedinte al României, în condiţiile validării de propriul partid a acestei decizii, de către alianţă (DA) şi de celelalte partide de centru-drepta.


"Decizia mea personală este luată de a mă înscrie în lupta pentru prezidenţiale, dar trebuie validată în partid, în alianţă şi în rândul tuturor partidelor de dreapta. Această decizie devine definitivă în cazul în care susţinerea tuturor partidelor de dreapta este sinceră şi definitivă", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a arătat că o candidatură unică din partea forţelor de dreapta ar fi un prim pas pentru construcţia unui partid unic de centru-dreapta.


"Datoraia mea este să le conving (pe partidele de centru-dreapta - n.r.) că este o opţiune demnă de luat în seamă şi care merită investiţia de încredere şi de resurse. O candidatură unică din partea forţelor de dreapta înseamnă primul pas către construcţia unui partid unic de centru-dreapta capabil să adăpostească toate nuanţele doctrinare ale partidelor existente de la liberal-conservatorism la creştin-democraţie. Un partid unic al dreptei trebuie să fie afiliat la PPE. Miza pe care mi-o asum este de a aduce partidele de centru-dreapta sub un singur steag politic", a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.a

Ultimele Stiri
abonare newsletter