Politică

Liberalii vor discuta în partid propunerea privind alegerea primarilor în două tururi

Liberalii urmează să decidă dacă îşi retrag sau nu propunerea privind alegerea primarilor în două tururi, care a stârnit o serie de reacţii în rândul colegilor lor de alianţă.

După ce au depus în Parlament proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, fără ştirea PSD, reuşind astfel „să zgâlţie“ din nou USL, liberalii au decis să discute propunerea în partid şi chiar să organizeze dezbateri. Deputatul PNL de Cluj, Elena Uioreanu, precizează că în perioada care urmează vor exista discuţii şi că se aşteaptă un aviz în acest sens.

„Nu a fost discutată în cadrul partidului. Eu aştept ca această propunere să aibă avizul partidului, pentru că ea presupune practic modificarea legii electorale. Vor fi în perioada care urmează dezbateri şi discuţii pe această temă. Şi eu am fost printre cei care au susţinut acest proiect dar mi se pare corect să existe dezbateri în partid pe această temă“, a declarat aceasta.


 Propunerea parlamentarilor liberali care au depus proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin este văzută de social democraţi drept un regres. De altfel, luni, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că a privit cu foarte mare atenţie „întâmplarea întâmplătoare“ în care mai mulţi parlamentari liberali au depus acest proiect, care pentru România ar fi un pas înapoi.

Vineri, vicepremierul  Liviu Dragnea declara, la rândul său, că PSD nu susţine iniţiativa PNL de modificare a legii administraţiei locale şi consideră că trebuie să existe o discuţie cu PNL cât mai curând pentru ca lucrurile să fie tranşate cât mai rapid, dacă se merge mai departe cu „acest USL“. Liberalii au susţinut că sistemul actual, în care primarii sunt aleşi într-un singur tur de scrutin, avantajează partidul care controlează guvernul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter