Politică

Guvernul din umbră al PDL cere retragerea din Parlament a proiectului privind Roşia Montană

Guvernul alternativ al PDL a discutat, joi, despre proiectul Roşia Montană, stabilind să reitereze o serie de solicitări către Guvernul Ponta - retragerea proiectului din Parlament pe motiv că este neconstituţional, formarea unui grup de lucru care să elaboreze un raport şi dialog cu protestatarii.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, premierul guvernului alternativ al PDL, a făcut aceste precizări la o conferinţă de presă, arătând că în prima şedinţă a guvernului alternativ s-a luat în discuţie proiectul Roşia Montană, potrivit Mediafax.

"Premierul practică o logică răsturnată uitând din nou să precizeze faptul că are principala responsabilitate în decizia administrativă asupra proiectului Roşia Montană. Nu Parlamentul subminează politica de investiţii în România, ci fuga de decizie a premierului Victor Ponta", a spus Predoiu.


El a arătat că Guvernul alternativ solicită Guvernului Ponta să retragă din Parlament proiectul de lege care este neconstituţional, să formeze un grup de lucru din reprezentanţi ai ministerelor justiţiei, economiei, mediului şi sănătăţii, care să analizeze toate dimensiunile proiectului şi să redacteze un raport pe care premierul să-l facă public.

Predoiu a mai spus că solicită premierului Victor Ponta să intre în dialog cu cei care protestează faţă de proiect şi să calmeze spiritele pentru a evita adâncirea fracturilor în societate.


Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu, ministrul Mediului în guvernului alternativ al PDL, a afirmat că Guvernul Ponta a venit în Parlament cu un proiect care încalcă Constituţia şi şapte legi în vigoare.

"Proiectul Ponta - Roşia Montană cuprinde derogări de la legile ţării, atât încălcări ale Constituţiei, cât şi derogări de la şapte legi în vigoare şi prin acest lucru Guvernul Ponta restrânge drepturile cetăţenilor din România", a spus Barbu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter