Politică

Alin Tişe: „Noul cod rutier va fi, de fapt, un cod fiscal“

Senatorul PDL de Cluj, Alin Tişe, consideră că noul cod rutier, în varianta USL se transformă într-un cod fiscal, datorită majorărilor amenzilor.

Parlamentarul clujean consideră că amenzile se transformă în „taxe şi impozite“, prin noul cod rutier. „Antonescu şi Ponta dau un nou tun României care se cheamă codul rutier. Acest cod rutier se transformă într-un cod fiscal. Adică pentru cei din USL amenzile se transformă în taxe şi impozite pentru a aduce bani la bugetul stautului. Sancţiunile trebuie să fie în concordanţă cu faptele, progresive, iar actualul cod rutier este bun, problema este ca legea să se aplice corect. Nu sunt neecesare aceste modificări la codul rutier, PDL nu susţine aceste modificări“, a declarat Alin Tişe.

În opinia parlamentarului democrat liberal, principala preocupare a celor de la putere ar trebui să fie îmbunătăţirea infrastructurii rutiere şi aplicarea corectă a legii existente.


Tişe contestă CASS pe chirii

Pe de altă parte, Alin Tişe contestă şi CASS pe chirii, susţinând că şi această măsură „discriminatorie“ este „luată din disperarea USL de a găsi bani“.

În opinia senatorului clujean, introducerea de anul viitor a unui CASS de 5,5% pe chirii este o măsură discriminatorie. „Guvernul mai introduce o taxă, încălcând din nou cota unică, din disperarea de a găsi bani. Este o măsură discriminatorie. De ce se aplică doar veniturilor din chirii şi nu şi celor din dobânzi sau tranzacţii imobiliare.? PDL va ataca la Curtea Constituţională acest proiect“, a mai spus Tişe.  


 

abonare newsletter