Politică

Daniel Buda: “Victor Ponta și Crin Antonescu, mai periculoși decât cianurile!”

Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, cataloghează decizia premierului Victor Ponta, de a constitui comisia specială care să se ocupe de proiectul de lege prin care se încearcă reglementarea proiectului minier de la Roșia Montană, drept o decizie ipocrită.

“USL dă dovadă încă o dată de ipocrizie crasă, punându-i pe cei 19 parlamentari uslași să se ocupe de acest proiect de o importanță majoră pentru România, fără ca aceștia să fie măcar specialiști în domeniu. Mai mult, acești parlamentari, în frunte cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, intenționează să se deplaseze la Roșia Montană, la insistențele lui Victor Ponta, și să se uite, ca pisica în calendar, la un tărâm binecuvântat de Dumnezeu, pe care vor să îl transforme, încet dar sigur, în iadul de pe pământ”, spune liderul PDL Cluj.

Daniel Buda mai susţine că prezența celor “19 corifei atotștiutori” din comisia parlamentară la Roșia Montană, nu va lămuri cu nimic spinoasa problemă a mediului, cu care se va confrunta această zonă. În opinia acestuia, USL dorește să creeze falsa impresie a inițierii unui dialog între putere și societatea civilă implicată în problema Roșia Montană însă, în fapt, nu se urmărește altceva decât atribuirea prin lege a contractului cu RMGC care să aibă ca și rezultat acordul de exploatare cu o redevență insignifiantă către statul român.


“Stimați parlamentari: nu transformați România într-o societate cianurizată și retrageți proiectul din Parlament. Altfel, ne vom întoarce la vremurile în care spuneam că “Munții noștri aur poartă/ Noi cerșim din poartă în poartă””, mai spune Daniel Buda.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter