Politică

Crin Antonescu dă vina pe "cei șase inși de la CCR" pentru faptul că USL nu își pune în aplicare proiectele

Liderul PNL Crin Antonescu a găsit o justificare pentru faptul că, în ciuda majorității de 70% din Parlament, USL nu își poate pune în aplicare proiectele la care s-a angajat în fața românilor: "cei șase inși de la Curtea Constituțională".

Crin Antonescu - Sursa foto: evz.ro Crin Antonescu - Sursa foto: evz.ro

''Am 70 la sută, am votul cetăţenilor într-o majoritate copleşitoare, doresc să fac nişte proiecte pe care le-am angajat faţă de cetăţeni. Modificarea Constituţiei, să spunem regionalizarea. Ne apucăm de chestiunea asta din prima zi a noului Parlament, o urmărim cu seriozitate, lucrăm, muncim la ea, facem acest proiect, exprimăm voinţa unei majorităţi. Deci, ar părea până acum că suntem la putere. Vine Curtea Constituţională şi ne spune 'Da, proiectul e în regulă, e constituţional, e dreptul vostru să-l faceţi, că de-asta sunteţi în Parlament, dar nu vrem noi, şase inşi din Curtea Constituţională să o aplicaţi vreun an. Neavând nicăieri în Constituţia României o prevedere care permită aşa ceva, neavând nicăieri în legea Curţii Constituţionale o asemenea prerogativă care să-i permită Curţii aşa ceva, suntem în faţa unei decizii arbitrare, pe care totuşi n-o putem încălca pentru că, nu-i aşa, în momentul ăla nu mai suntem stat de drept. Unde-i puterea? Unde-i puterea legislativă? La noi nu. Ăsta e un exemplu simplu'', a spus liderul PNL într-un interviu care urmează să fie publicat marți de Agerpres.

Crin Antonescu a mai adăugat că atunci când a spus că este în Opoziție, acest lucru nu avea de-a face cu premierul sau Guvernul.

''Atunci când eu am spus că mă simt în opoziţie, asta nu avea de-a face cu Guvernul şi cu primul-ministru. Şi am şi precizat, chiar atunci când am spus-o, că nu e vorba de o opoziţie faţă de Guvern, ci o opoziţie faţă de putere, pe care simt că n-o deţinem. Acum, ce cred liberalii îmi e clar, pentru că cei mai mulţi, dar nu toţi, simt la fel ca mine. Ce cred partenerii de coaliţie, asta este o întrebare. Dacă dânşii se simt într-adevăr la putere, atunci probabil că declaraţia mea că mă simt în opoziţie sau că sunt liderul opoziţiei n-are darul să-i facă fericiţi. Dacă înţeleg şi dânşii - şi eu cred că înţeleg - că am putea greu afirma că suntem pe deplin la putere, atunci probabil că sunt alături de mine şi îngroşăm rândurile opoziţiei la ceea ce este putere şi încă nu ne aparţine'', a explicat Antonescu, potrivit evz.ro.



 

 

abonare newsletter