Politică

Uioreanu, prima ieşire după amânarea alegerilor interne din PNL Cluj: nu voi mai candida la nicio funcţie politică

Vicepreşedintele PNL, Horea Uioreanu, a vorbit pentru prima dată după scandalul iscat de amânarea alegerilor interne din PNL Cluj, precizând că nu şi-a dorit funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene “pentru a avea o titulatură în plus”. “Am intrat în cursa electorală internă convins că funcţia administrativă pe care am câştigat-o anul trecut trebuie dublată de cea politică pentru a asigura maximum de succes”, a spus Uioreanu.

“S-a spus că mi-a fost frică sâmbătă, deoarece ştiam că pierd. Vreau să vă spun că n-am pierdut niciodată nici un tur de scrutin! Anul trecut am intrat în campania de alegere a preşedintelui Consiliului Judeţean cu o echipă de aproximativ zece oameni, cu un buget de candidat la o comună medie, cotat cu şansa a doua spre deloc, fără donaţii semnificative, fără sprijin prea mare din partea celor care trebuiau să-mi fie parteneri. Şi am câştigat. În seara victoriei am avut mulţi oameni lângă mine, le mulţumesc pentru asta, aşa cum le mulţumesc şi colegilor „liberali” care au bătut „bărbăteşte” satele judeţului spunând oamenilor să nu-şi irosească voturile pe Horea Uioreanu, precum şi celor care, la fel de „bărbăteşte”, au obligat organizaţia municipală Cluj-Napoca să distribuie scrisori favorabile lui Alin Tişe cu doar două zile înainte de vot”, a mai precizat Horea Uioreanu.

Acesta a mai precizat faptul că s-a arătat dezamăgit în momentul în care la Adunarea Generală a organizaţiei Cluj-Napoca oamenii au huiduit, declarând că acei oameni „nu reprezintă PNL”


“Nu am de unde să ştiu câţi dintre cei 382 de delegaţi, cu drept de vot, prezenţi la Adunarea Generală a organizaţiei Cluj-Napoca erau „oamenii” contracandidatului meu. În fond, votul este unul secret, ţine şi depinde de conştiinţă şi crez. Ştiu sigur că am văzut în sală o mulţime de figuri noi, ceea ce nu e neapărat rău, oameni care n-au călcat în viaţa lor pe la sediul partidului şi care n-au muncit nici măcar o oră în campaniile electorale din 2012 sau din trecut. Oameni care, însă, s-au manifestat ca pe stadion, huiduind. Este prima oară când „liberalii” clujeni au asemenea ieşiri, deşi, sunt convins, nemulţumiri au existat şi altă dată. Eu, personal, nu cred că aceşti oameni reprezintă PNL, valorile, principiile şi crezul partidului. Cât despre vina pentru anularea Adunării Generale, cred că aceasta cade în sarcina celor care au plătit cotizaţii la greu pentru cei care apoi au ştiut doar să huiduie", a mai spus liberalul clujean.

Horea Uioreanu a mai declarat că decizia conducerii centrale de a amâna alegerile interne nu se discută. “În ce mă priveşte, nu voi mai candida la nicio funcţie politică în viitorul Birou Politic Judeţean dacă se va considera că asta este singura soluţie pentru a menţine unitatea organizaţiei. În fond, sunt vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, preşedintele ales al Consiliului Judeţean Cluj şi aceste demnităţi nu se negociază, se câştigă prin vot. Dar nici nu voi permite ca această organizaţie să ajungă pe mâna unor aventurieri politici, oameni prea mici pentru a îmbrăca haina elegantă a liberalismului”, a conchis Uioreanu.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter