Politică

Călin Morar despre Roşia Montană: „Nu trebuie să spunem nu investiţiei, ci caracterului iresponsabil al Guvernului”

Forţa Civică Cluj speră în sprijinul colegilor din Opoziţie pentru a iniţia o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, obţinut însă individual nu la nivel de grupări politice.

Guvernul e în campanie electorală în loc să ne conducă administrativ, motiv pentru care trebuie înlăturat, atenţionează preşedintele Filialei judeţene Cluj a partidului Forţa Civică.

„Fuga de răspundere este o caracteristică dominantă a Guvernului ca întreg şi ca miniştri, fiecare luat în parte, evitând prin orice mijloace să se angajeze în exact ceea ce înseamna rolul Executivului: asumare, decizie fermă şi transparenţă. Contractul cu GFR privind CFR Marfă, semnat de un secretar de stat, este concludent pentru laşitatea şi neasumarea propriilor decizii. Acum, contractul cu RMCG suportă aceleaşi neregularităţi”, a declarat Călin Morar.


Politicianul a precizat că nu vrea ca această iniţiativă să fie confundată cu sprijinul pentru derularea proiectului de la Roşia Montană. „Nu pot să spun dacă sunt sau nu pentru proiect. Nu pot să mă pronunţ în ceea ce priveşte un contract comercial. Susţin o analiză corectă a tuturor termenilor contractului, care să măsoare impactul de mediu, cultural, economic. Nu trebuie să ne opunem investiţiilor, fiind partid de dreapta. Nu trebuie să spunem nu investiţiei, ci nu caracterului iresponsabil al Guvernului”, a explicat Morar.

Preşedintele Filialei clujene consideră că afirmaţiile premierului privind datoria sa de a nu angaja răspunderea Guvernului într-un viitor proces în care RMCG va cere daune sunt stupefiante.


„Nu contează angajarea poporului român la plata unor daune imense, ci doar scoaterea de sub orice răspundere legală sau financiară a membrilor guvernului său. Noi, întreaga ţară, putem plăti pentru greşelile Executivului. O spune foarte clar şi direct!”, adaugă Morar.

Forţa Civică încearcă unificarea partidelor de dreapta

Partidul se pregăteşte intens pentru alegerile europarlamentare şi speră la o unificare a forţelor de dreapta.


„Mergem înainte cu unificarea curentelor de dreapta, atât partide, cât şi organizaţii. Dorim participarea pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul Europen sub sigla PPE (n.r. – Partidul Popular European). Vrem să câştigăm cât mai multe locuri pentru dreapta”, a declarat Călin Morar.

Reprezentanţii partidului au început deja să-i curteze pe mai-marii grupărilor de dreapta. „S-a trimis un mesaj clar şi direct către Vasile Blaga de a veni la masa dialogului pentru a nuifica aceste forţe. Am primit feedback favorabil din partea lui Papahagi, sperăm să găsim susţinere şi la Daniel Buda”, a adăugat Morar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter