Politică

Cursa pentru șefia PNL Cluj capătă o tentă “imorală”. Alegerile, la un pas de anulare

Conferința PNL Cluj din 14 septembrie, organizată pentru alegerea unui nou președinte al PNL Cluj, ar putea fi anulată sau reprogramată ca urmare a unei situații apărută astăzi în timpul conferinței municipale a partidului, programată pentru alegerea delegaților care să voteze președintele partidului.

În ședința municipală a PNL Cluj care a avut loc astăzi, trebuiau aleși 120 de delegați pentru conferința județeană a PNL din data de 14 septembrie. Acești delegați au rolul de a vota președintele județean al PNL Cluj, alegerile pentru șefia partidului fiind programate pentru data de 14 septembrie. În cursa pentru conducerea partidului se află Mihai Szeplekan și Horea Uioreanu. La ședința municipală se aflau aproximativ 480 de membri, jumătate din cei cu drept de vot. Potrivit unor surse din PNL Cluj, majoritatea celor prezenți în sală erau susținători ai lui Mihai Szeplekan și tocmai din acest motiv, Horea Uioreanu a luat astăzi o decizie “murdară”, conștient fiind de faptul că un vot pentru desemnarea candidaților nu i-ar fi fost deloc favorabil. După ce Horea Uioreanu s-a prezentat cu o listă gata pregătită cu cei 120 de delegați și i s-a reproșat faptul că delegații trebuie aleși de adunarea generală, prin vot secret și nu numiți, Uioreanu a anulat conferința municipală pe motiv că nu este cvorum. Conform unor reprezentanți din PNL Cluj, legea îi permitea să facă o reconvocare a ședinței în 10 minute, în 24 de ore sau în câteva zile, însă Horea Uioreanu a reprogramat ședința pentru joi, 12 septembrie. Cei din sală nu au fost deloc de acord cu decizia lui și s-a lăsat cu huiduieli. “A amânat pe joi ședința și practic le-a întors spatele tuturor. Toată sala l-a huiduit”, au declarat surse din partid.

Mișcare inteligentă, în favoarea lui Uioreanu

Conform acelorași surse, statutul partidului spune că cu cinci zile înainte de alegeri, la București trebuie să ajungă listele cu delegații aleși pentru conferința județeană în care va fi ales președintele PNL Cluj. Aceasta înseamnă că termenul limită este luni, 9 septembrie, dar din moment ce conferința municipală a fost reprogramată pentru joi, 12 septembrie, listele nu mai pot fi trimise în termenul potrivit.


În aceste condiții, este posibil ca alegerile din 14 septembrie să fie anulate sau amânate.

Uioreanu spune că alegerile nu se amână și nici nu se anulează

Horea Uioreanu a precizat pentru monitorulcj.ro că alegerile din 14 septembrie nu se vor anula. „Nu s-au anulat alegerile. De ce să le anulăm? Care ar fi motivele? Domnul Crin Antonescu a venit la Cluj unde şi-a arătat susţinerea, a declarat pe cine susţine, de ce să anulăm alegerile?”, a declarat Uioreanu.


Unii colegi de partid ai lui Uioreanu sunt nemulțumiți de decizia pe care a luat-o astăzi și consideră că prin acest gest l-a făcut de rușine pe președintele PNL, Crin Antonescu care a venit la Cluj pentru a-l susține în cursa pentru șefia PNL Cluj.

Potrivit surselor monitorulcj.ro, actualul şef al PNL Cluj, Marius Nicoară îl susţine pentru şefia partidului pe Mihai Szeplekan.


Atât Szeplekan, cât şi Uioreanu, au convocat pentru duminică conferinţe de presă.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter