Politică

Antonescu despre problema maidanezilor: Băsescu vrea să câştige alegători din această tragedie

Președintele PNL Crin Antonescu l-a atacat pe președintele Traian Băsescu că încearcă să câştige capital electoral după ce un câine a omorât un copil.

„E  o situaţie de necomentat, singurul lucru pe care îl simţit toţi, dincolo de durere, de solidaritate cu familia victimei şi dincolo de indignare, e un lucru dureros de simplu: nu putem avea pretenţia că suntem o ţară civilizată, câtă vreme se întâmplă aşa ceva”, a declarat la Cluj Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că este dezgustat că acestă tragedie a ajuns să fie o bătaie pentru puncte electorale. “Este cu adevărat dezgustător dacă ajungi să vezi cum unii politicieni vor să câştige nişte puncte electorale, să arunce vina pe alţii, să speculeze până şi o asemenea tragedie când este evident că este o problemă a noastră a tuturor, ca societate”, a afirmat Antonescu.


El a mai precizat că nu consideră ca acesta e o problemă legislativă, care să necesite un referendum. “Nu sunt de acord cu faptul că este o problemă legislativă. În legislaţia privitoare la acest subiect, care este unul vechi, au existat modificări. Dacă nu înţelegem că problema nu este una de legislaţie şi că nu legislaţia în vigoare a României a împiedicat rezolvarea acestei probleme nu am făcut nimic. Dovada este că sunt oraşe în România care cu această legislaţie au rezolvat sau au făcut progrese semnificative în a rezolva problema. Când spui că am trei hingheri pe tot Bucureştiul că nu am bani, mai bine ai spune că ai venit cu un proiect. Noi riscăm să intrăm acum sub imperiul emoţiilor într-o falsă problemă. Problema nu este dacă ucidem sau nu câinii, problema este ca pe stradă să nu se mai afle câini fără stăpân. Dacă vrei să ucizi câinii, trebuie să-i prinzi. Nu vor merge nişte maşini din care oameni cu mitraliere vor trage în tot ce mişcă. Avem nevoie de un plan, de buget, de nişte oameni, care să prindă aceşti câini. Mai departe, vezi dacă aceşti câini sunt omorâţi. Problema de civilizaţie este ca pe stradă să nu mai umble câini fără stăpân. Nicăieri în Europa nu există asta. Referendumul nu are ce să comunice nou despre dorinţa cetăţenilor. Eu mă număr printre iubitorii de câini şi eu nu vreau să existe câini vagabonzi pe stradă, şi atunci la ce să fac referendum”, a conchis liderul PNL.

Vă reamintim că tatăl copilului ucis în București de un câine maidanez a declarat că singurul politician care i-a trimis o coroană a fost Traian Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter