Politică

Consulatul României în LA, refugiu pentru jurnaliștii de casă ai PSD

Corina Dragotescu prestează „cu ora” pentru MAE, dar rămâne și jurnalist la RTV-ul deputatului Ghiță. Cazul nu este unul singular. Și Claudiu Lucaci a fost numit consul la New York, deşi, în această vară a câştigat concursul pentru poziţia de şef al ştirilor din TVR.

Corina Dragotescu prestează „cu ora” pentru MAE, dar rămâne și jurnalist la RTV - Sursa foto: http://startevo.com Corina Dragotescu prestează „cu ora” pentru MAE, dar rămâne și jurnalist la RTV - Sursa foto: http://startevo.com

Un material apărut în ziarul ”Miorița USA”, sub semnătura Simonei Botezan, dezvăluie angajarea ziaristei Corina Drăgotescu în postul de atașat de presă la Consulatul României din Los Angeles, începând cu 1 septembrie. Postul a fost special creat pentru ziarista de casă a lui Ion Iliescu, iar salariul Corinei Drăgotescu urmează să fie plătit din bugetul României, adică din taxele și impozitele plătite de români.

Autoarea articolului își arată indignarea față de jurnalista care va veni să “să aibă grijă de românii-americani”.


“Românii din America și-au câștigat respectul pentru că s-au integrat în societate prin forțe proprii (fără proptele de la București), respectând legislația și valorile țării adoptive. Drăgotescu vine în SUA cu balcanisme, iar acum are ambiția “să aibă grijă de românii-americani”. Numai că românii-americani nu au nevoie de grija dumneaei pentru că se descurcă foarte bine singuri, unii de zeci de ani, alții de 3-4 generații”.

Care au fost criteriile de angajare?

Care a fost motivul creării acestui post, special pentru Corina Drăgotescu, în condițiile în care Consulatul nu are bani nici pentru proprii angajați.


“De ani de zile singurul "refren" pe care-l auzim la misiunile diplomatice românești din SUA este "nu avem bani". Din cauza lipsei de fonduri misiunile diplomatice funcționează cu personal redus. (..) Personalul diplomatic șterge praful, dă cu mopul și curăță băile de la locul de muncă, pentru că ambasada nu are fonduri să angajeze o firmă de curățenie sau o femeie de serviciu permanent. (..) Bine că MAE a găsit resurse ca să-i plătească un salariu Corinei Drăgotescu, pentru a tăia frunze la câini în Consulatul din LA!”, conchide articolul din Miorița USA.

Lucaci, şi şef în TVR, şi consul

Acesta nu este singurul caz în care USL îşi recompensează apropiaţii cu funcţii în diplomaţie. Din septembrie 2012, schema de personal a MAE s-a umflat cu 145 de persoane.


Potrivit evz.ro, pe lunga listă a rudelor şi prietenilor politici trimişi de USL la post peste hotare se mai află şi Claudiu Lucaci, numit consul la New York, deşi, în această vară a câştigat concursul pentru poziţia de şef al ştirilor din TVR. De altfel, Lucaci a mai fost recompensat cu o slujbă de consul, chiar la Los Angeles, în 2004, după ce a fost purtător de cuvânt în guvernul Năstase.

Presa a relatat că partenera ministrului delegat Dan Şova, Vasilica Staicu, a fost angajată la Ambasada României la Londra.


Marian Popescu, fost secretar al organizaţiei PSD Diaspora, candidat în 2008 pe listele PSD, a ajuns consul la Rio de Janeiro.

Florin Vasiloni, fost preşedinte şi fondator al filialelor PSD Austria şi Ungaria, de profesie preot greco-catolic, a preluat conducerea consulatului din Gyula.


Geanina Boicu, fostă şefă a PSD Barcelona şi vicepreşedinte a PSD Diaspora, de profesie „director firma de construcții, transport și restaurante”, numită consul general la Barcelona.

Ultimele Stiri
abonare newsletter