Politică

Buda „dă de pământ” cu proiectul de regionalizare al USL-ului

Daniel Buda, preşedintele PDL Cluj, a declarat, duminică, că proiectul de regionalizare nu trebuie făcut pe picior şi nici pentru a fi satisfăcute interesele şi orgoliile unor persoane. Mai mult, acesta spune că aşa cum arată astăzi proiectul de regionalizare nu este decât o intenţie de a baroniza sau superbaroniza România.

Preşedintele democrat liberalilor clujeni a mai spus că acest proces de regionalizare „nu trebuie aruncat în derizoriu,  aşa cum îl aruncă cei de la USL”.

„USL, la ceas de toamnă, a decis ca România trebuie să aibă o anumită arhitectură din punct de vedere al regionalizării fără să vină cu un proiect complex care să ne spună ce atribuţii vor avea regiunile, să ne spună felul în care vor fi alese structurile de conducere a acestor regiuni. Practic, nu au făcut nimic, decât un anunţ public că vor să facă regionalizare. Şi noi, Partidul Democrat Liberal am spus că da, ne dorim regionalizare, însă acest proiect, acest proces este unul foarte complex şi trebuie să fie precedat de o dezbatere publică serioasă şi în acelaşi timp să avem un proiect de lege care să vizeze regionalizarea pentru că doar aşa vom putea spune că acest proiect corespunde nevoilor. Aşa cum arată intenţia lor de astăzi nu este altceva decât o intenţie de a baroniza sau de a superbaroniza România, de a o împărţi între PSD şi PNL, în funcţie de interesele acestora. Vedem cum câştigă baronii de la Prahova în defavoarea celor de la Argeş, cum câştigă cei de la Brăila, în defavoarea celor de la Focşani. Cred că împărţrea dministrativ teritorială a României nu trebuie să se facă in interesul baronilor locali, ci această împărţire trebuie să aibă în vedere nevoia de dezvoltare armonioasă a României”, a declarat Daniel Buda.

Ultimele Stiri
abonare newsletter