Politică

Tăriceanu: Lipsa unei agende a PNL a dus la scăderea partidului în sondaje

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, miercuri, pentru Mediafax, în replică la afirmaţiile actualului lider al liberalilor, Crin Antonescu, că lipsa unei agende proprii a PNL a dus la scăderea în sondaje atât a partidului, cât şi a celorlalţi lideri din conducerea formaţiunii.

Calin Tăriceanu, fost preşedinte al PNL Calin Tăriceanu, fost preşedinte al PNL

"Vreau să mă refer în principal la problema pe care eu am pus-o legată de agendele PNL - agenda susţinerii cadidaturii lui Antonescu şi agenda PNL. Cred că nu greşesc atunci când spun că PNL trebuie să aibă şi propria lui agendă", a replicat Tăriceanu.

El a precizat că lipsa unei preocupări pentru teme referitoare la politicile sociale şi economice a condus la scăderea în sondaje atât a PNL, cât şi a liderilor din conducerea PNL.


Tăriceanu a mai spus că punctul său de vedere este împărtăşit şi de alţi colegi liberali.

"Părerea mea este că acei care consideră că PNL a avut o agendă suficient de bine umplută cu subiectele de preocupare pentru cetăţeni la nivelul politicilor sociale şi economice se înşeală. Punctul meu de vedere, care este împărtăşit şi de alţi colegi, este că lipsa acestei procupări a dus la scăderea atât a PNL în sondaje, cât şi a celorlalţi lideri din conducerea partidului", a adăugat Tăriceanu.


Tăriceanu a declarat, pentru Mesdiafax că la nivelul conducerii PNL există "o încordare", "un stres" legat de situaţia de la Transporturi şi a admis că această situaţie a creat o problemă de imagine partidului.

El a mai precizat, răspunzând unei întrebări, că se va implica în campania lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidenţiale în măsura în care va considera că programul prezidenţial se suprapune cu obiectivele majore pe care PNL şi USL le au.


"Trebuie să vedem cum va evolua PNL şi vreau să sper că PNL se arată ca un partid suficient de mare care este capabil să conducă două proiecte simultan: pe de o parte, proiectul care vizează alegerile prezidenţiale, pe de altă parte, proiectul care vizează existenţa şi evoluţia acestui partid în faţa electoratului propriu, dar ca partid. Senzaţia mea este că în ultima perioadă energiile PNL s-au concentrat aproape exclusiv pe proiectul candidaturii prezidenţiale şi temele majore cu care noi ne adresăm electoratului propriu au fost într-o oarecare măsură lăsate în planul doi", a mai spus Tăriceanu.

El a mai arătat că proiectul prin care Crin Antonescu va candida la şefia statului cu sprijinul PSD reprezintă singurul cu care Antonescu poate să ajungă preşedinte al României.


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu împărtăşeşte opinia fostului premier Călin Popescu Tăriceanu potrivit căreia energiile PNL s-au concentrat aproape exclusiv pe candidatura la Preşedinţie, menţionând că este vorba despre "o falsă problemă".

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter