Politică

Pleacă Irimie Popa din Consiliul Local?

Consilierii locali vor discuta, joi, în şedinţă, despre mandatul de consilier local al lui Irimie Popa Emil (USL), având în vedere că acesta a absentat nemotivat de la patru şedinţe de Consiliu Local. Potrivit legii, absentarea nemotivată de la mai mult de trei şedinţe consecutive aduce de la sine încetarea de drept a mandatului de consilier local.

În apărarea sa, Irimie Popa a depus o adeverinţă eliberată de FSEGA şi semnată de decanul Dumitru Matiş prin care sunt arătate motivele absentării acestuia.

“Din evidenţele foilor de prezenţă şi a minutelor încheiate după şedinţele de consiliu se constată că Popa Irimie Emil, consilier supleant în cadrul Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, a absentat nemotivat, în mod consecutiv, de la patru şedinţe ordinare, organizate în luna aprilie, mai, iunie şi iulie 2013. Cu toate acestea, în scopul justificării absenţelor, Irimie Popa Emil a depus o adeverinţă eliberată de Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, prin care sunt arătate motivele absentării acestuia”, se arată în informare.


Adeverinţa, semnată de decanul Dumitru Matiş, arată faptul că Irimie Popa Emil a susţinut cursuri şi seminarii pentru mai multe specializări, preluând cursuri şi de la alţi profesori. Mai mult, în adeverinţă se specifică faptul că Irimie Popa Emil a fost delegat la Universitatea de Vest din Timişoara pentru realizarea unor activităţi comune desfăşurate de FSEGA împreună cu Facultatea de Economie şi Administrarea Afecrilor din cadrul Universităţii de Vest.

Irimie Popa Emil a fost validat, în ianuarie 2013, consilier local din partea USL în locul Steluţei Cătăniciu care a câştigat un post de parlamentar la alegerile din 9 decembrie 2012. Irimie Popa a fost candidatul USL pentru Colegiul 4 la alegerile parlamentare (Mărăşti - Între Lacuri - Someşeni - Dâmbul Rotund – Gruia), dar după redistribuire a pierdut alegerile în favoarea candidatului PDL, Adrian Gurzău.


Într-un interviu acordat Monitorul de Cluj în luna iulie, Irimie Popa Emil declara că nu are de gând să-şi dea demisia din Consiliul Local. Acesta a precizat că nu va renunţa la mandatul său. “Se vorbeşte de absenţe nemotivate, eu am dus deja absolut toate motivările. Nu renunţ la mandatul de consilier local, poate ar vrea unii să renunţ”, spune acesta. Irimie Popa a spus că pe viitor îşi va modifica orarul de la facultatea unde predă şi va participa la şedintele de consiliu local.

Primarul Emil Boc a confirmat că acesta a absentat de la patru şedinţe consecutiv. “Nu am primit încă nicio informare privind demisia, dar am primit într-adevăr o informare cu privire la faptul că un consilier local se află în această situaţie de pierdere de drept a mandatului pentru că n-a fost prezent patru şedinţe consecutiv. Legea spune că îşi poate pierde funcţia la trei absenţe consecutive, dar el a lipsit la patru şedinţe deja. O să verific şi va fi o decizie în Consiliul Local”, a explicat Boc.

abonare newsletter