Politică

Propuneri „neserioase“ pentru Ministerul Transporturilor

Liderul PNL Cluj, Marius Nicoară, a ieşit din calculele liberalilor, deşi la începutul săptămânii trecute acesta se regăsea pe lista scurtă a PNL pentru portofoliul Transporturilor.

Ramona Manescu Ramona Manescu

După şedinţa liberalilor de duminică, în care PNL i-a nominalizat pe Nini Săpunaru şi pe Ramona Mănescu pentru Ministerul Transporturilor, premierul Victor Ponta a precizat că este de acord cu numirea acesteia din urmă şi va trimite Preşedinţiei o propunere în acest sens. Ramona Mănescu, de profesie jurist, nu are nicio legătură cu domeniul Transporturilor, chiar dacă are o carieră politică începută la 18 ani, în prezent fiind europarlamentar.

Săpunaru, „candidat la DNA“

Nominalizarea de Transporturi a fost de altfel, de la început, una cu cântec. Astfel, după retragerea lui Silaghi, şi Nini Săpunaru este, se pare, un „candidat la DNA“. Presa a relatat că firma Europroiect SRL, care îi aparţine, face obiectul unei cercetări a DNA. La rândul său Săpunaru a declarat, sâmbătă, că nu mai are „nicio legătură“ cu firma Europroiect SRL şi că, din 1997, când a fost numit şef al Vămilor nu a mai fost implicat în activitatea de management a acesteia, potrivit Mediafax. Deputatul PNL a precizat că cercetarea pe care o face DNA asupra acestei firme „vizează direct administratorul firmei, fiind vorba de o presupusă infracţiune săvârşită anul trecut“.


Şi Nicoară ar fi fost mai bun

Democrat liberalii clujeni consideră însă că niciuna din nominalizările liberalilor nu se ridică la nivelul exigenţelor Ministerului Transportului. „Din păcate, niciuna dintre aceste propuneri nu se ridică la nivelul exigenţelor acestui minister, ambii neavând experienţă în această zonă. PNL este incapabil să propună un ministru care să aibă capacitatea tehnică pentru acest portofoliu, oameni integri, cu experienţă profesională. Ori nu înţeleg, ori înţeleg şi nu îi interesează. Asistăm la o degringoladă în USL şi mă aştept ca preşedintele să respingă propunerile. Este o propunere extrem, extrem de neserioasă. În ceea ce îl priveşte pe domnul Nicoară, apreciez la el o mare calitate, aceea că este clujean. Ar fi fost bine să avem un ministru de la Cluj, chiar şi dacă acesta era Nicoară“, a declarat liderul PDL Cluj, Daniel Buda.  

De la penali, la avocata penalilor

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Adrian Papahagi, atrage atenţia, la rândul său, că nominalizările liberalilor sunt „jalnice“. „Ambele nominalizări sunt jalnice. Se vede foarte clar că PNL nu este preocupat de interesul românilor, de a avea drumuri bune şi trenuri rapide, ci de satisfacerea camarilei lui Antonescu şi a visului lui nebun de a ajunge preşedinte al României. După doi penali (condamnatul Fenechiu şi anchetatul Silaghiu), ni se propune o doamnă care denunţa DNA la Bruxelles şi cerea încetarea MCV pe justiţie. De la penali la avocata penalilor la Bruxelles“, a declarat Adrian Papahagi.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter