Politică

Andreea Paul: „Am dubii mari că preţul pâinii la raft va scădea“

Prim-vicepreşedintele democrat-liberal Andreea Paul afirmă că are „dubii mari“ că reducerea TVA de la 24% la 9% la pâine se va resimţi în preţul acesteia la raft, opinând că este vorba despre „o măsură de imagine“.

„Din păcate, propunerea de diminuare a TVA-ului la pâine la 9 procente s-a luat temporar şi însoţită de decizia de a creşte pe termen nelimitat alte trei taxe. Ba mai mult decât atât, această politică de imagine, de haos fiscal generat se aşază pe realitatea introducerii a 28 de taxe noi şi impozite majorate“, a declarat Andreea Paul sâmbătă seară la Zlatna, la finalul Şcolii de Vară a Organizaţiei de Femei a PDL.

Andreea Paul a menţionat că trage semnalul de alarmă asupra a două realităţi. Ea a spus că, faţă de anul trecut, preţul grâului a scăzut cu 40%. Dacă în vara anului trecut, grâul se vindea la marginea tarlalei cu aproximativ un leu kilogramul, anul acesta, datorită supraproducţiei, cam 0,6 lei kilogramul costă grâul la marginea tarlalei, a afirmat aceasta.


„Aşadar, preţul la o materie primă esenţială pentru producerea pâinii s-a diminuat cu 40%. Pe raft, preţul pâinii nu s-a ieftinit cu niciun bănuţ. Guvernul USL spune că se va vedea diminuarea TVA-ului la pâine la preţul pâinii de pe raft pentru că au un acord şi o negociere cu supermarketurile. Şi nici în acest argument nu cred, pentru că în 2007, 2008, 2009, guverne de culori politice diferite s-au aşezat la masa negocierilor cu supermarketurile pentru a introduce un cod împotriva practicilor anticoncurenţiale, şi anume accesul produselor româneşti în supermarketuri şi eliminarea taxelor ascunse, de raft. Şi nu s-a întâmplat acest lucru“, a declarat Andreea Paul.

Prim-vicepreşedintele PDL a spus că are „dubii mari, alături de producătorii şi vânzătorii de pâine, că preţul pâinii la raft va resimţi această măsură“.„Nu sunt capabili să-şi respecte niciuna din promisiunile electorale din timpul campaniei şi fac jocuri de imagine“, a apreciat aceasta.
Andreea Paul a participat, vineri şi sâmbătă, la Zlatna, la Şcoala de Vară „Femeile Antreprenor“, organizată de OF a PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter