Politică

Fostul șef al vamilor din perioada înfloritoare a contrabandei este propunerea PNL pentru funcția de ministru al Transporturilor

După o săptămână în care s-au vehiculat mai multe nume care ar putea prelua portofoliul de la Transporturi, și după ce Crin Antonescu a dat asigurări că va fi numită o persoană "cu greutate" care nu are niciunfel de probleme cu legea, iată ca s-a făcut și anunțul. Postul de ministrul al Transporturilor i-a fost propus lui Nini Săpunaru, un nume cunoscut românilor, mai ales după marile scandaluri de corupţie care au zguduit ultima parte a anilor 1990.

Nini Săpunaru este propunerea PNL pentru funcția de ninistru al Transporturilor Nini Săpunaru este propunerea PNL pentru funcția de ninistru al Transporturilor

Deputatul PNL Nini Săpunaru a declarat, joi seară, că a fost sunat şi întrebat dacă acceptă propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunând că a fost de acord şi că a fost autorizat să anunţe acest lucru. El a spus, într-o intervenţie la Realitatea TV, că este onorat de această propunere.

"Am fost sunat şi am fost întrebat dacă aş accepta o propunere din partea dânsului (a lui Crin Antonescu - n.r.), propunere către Biroul Permanent Naţional, pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Am acceptat, sunt onorat de propunere, mai mult de atât nu am ce să comentez decât că voi aştepta decizia partidului de duminică. (...) E doar propunerea domnului preşedinte Crin Antonescu, propunere către BPN, urmează ca dânşii (membrii forului de conducere al partidului - n.r.) să mă voteze sau nu pentru această candidatură", a spus Săpunaru, potrivit Mediafax.


Întrebat dacă se aşteaptă să fie confirmat în această funcţie de către şeful statului, în cazul în care propunerea va avea girul USL şi va fi înaintată preşedintelui, Nini Săpunaru a răspuns: "Dânsul, după părerea mea, are posibilitatea să nu mă confirme şi după aceea va confirma următorul propus de către primul ministru. Există şi această posibilitate. A mai făcut-o, cu motive întemeiate sau neîntemeiate, nu e niciun fel de problemă".

"Nu am bătut din pinteni, nu am solicitat această funcţie, nu-i o chestiune uşoară, ştiu la ce mă înham şi nu e o mare nenorocire dacă nu sunt acceptat", a adăugat Săpunaru.


În prezent Nini Săpunaru este președinte PNL Vrancea și membru al Biroului Politic Central a PNL.  Săpunaru a fost șef al Vămilor între 1997-1999, iar de numele lui se leagă de faimoasa afacere „Ţigareta” și de scandalurile cu trafic de alcool.

 


 

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter