Politică

Eugen Tomac: „Românii aşteaptă răspunsuri, domnule Ponta!“

Partidul Mişcarea Populară (PMP) îi cere premierului Victor Ponta să răspundă la câteva întrebări pentru că „le este dator românilor“.

„Domnul prim-ministru Victor Ponta se va afla în această seară pentru a treia oară de la întoarcerea din concediul din Miami la o emisiune de televiziune. Premierul este dator românilor cu răspunsuri la mai multe întrebări. Dacă tot nu îşi poate îndeplini atribuţiile de şef al Guvernului României, îi cerem domnului Ponta ca în numeroasele sale apariţii la televiziuni să ofere românilor măcar explicaţii pentru proasta guvernare şi eventual să le spună ce îi aşteaptă în următoarea perioadă“, spune preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Astfel, într-o scrisoare, reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară au formulat zece astfel de întrebări care vizează domenii precum economia, mai ales locurile de muncă sau CFR Marfă. PMP critică, totodată emiterea pe bandă rulantă a ordonanţelor de urgenţă şi aminteşte de asemenea, de marile restanţe ale USL - proiectul reorganizării administrative şi cel care priveşte revizuirea Constituţiei.


Printre altele, PMP îl întreabă pe Ponta, cum îi ajută pe producătorii de grâu, dacă îi lasă pradă speculanţilor şi achizitorilor, obligându-i să vândă pe nimic producţia mare de anul acesta. O altă întrebare se referă la angajaţii de la CFR Marfă. „Ce le ascundeţi românilor şi, mai ales, celor 8000 de lucrători la CFR Marfă, care aşteaptă în fiecare zi îngrijoraţi să ştie ce se va întampla cu locurile lor de muncă?“, spune preşedintele PMP, Eugen Tomac.

În privinţa revizuirii Constituţiei, acesta îl întreabă pe premier de ce USL refuză introducerea în noul proiect de Constituţie a rezultatelor referendumului din 2009, adică Parlament unicameral cu cel mult 300 de parlamentari.  


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter