Politică

Oltean: Emil Boc a fost cinstit cu românii. Ponta conduce un guvern extrem de pervers

Emil Boc a fost cinstit cu românii când a anunţat şi aplicat măsuri de austeritate, "calitate ce nu i se poate atribui premierului Victor Ponta", care conduce un guvern "extrem de pervers" şi "îşi bagă mâinile în buzunarele tuturor cetăţenilor", afirmă vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean.

"Emil Boc a fost cinstit cu românii, ceea ce nu i se poate atribui astăzi premierului Victor Ponta, premierul care conduce Guvernul-taxe. De la începutul anului şi până acum, principala preocupare a Guvernului Ponta a fost aceea de a creşte taxele, impozitele, de a identifica noi taxe şi noi impozite. România se conturează, în acest moment, ca una dintre ţările cu cea mai slabă predictibilitate fiscală, ca una dintre cele mai nesigure ţări din UE în ceea ce priveşte predictibilitatea fiscală şi garanţia, siguranţa investiţiilor. România este ţara care, în 2012, a pierdut peste 12% dintre investitorii străini, cea mai grea şi mai mare pierdere de investiţie străină dintre ţările UE. În 2013, 37% dintre investitorii străini au preferat să plece din România tocmai din cauza acestei nesiguranţe fiscale”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean, conform Medafax.ro.

În opinia lui Oltean, Guvernul Ponta este "campionul modificărilor Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală".


"În mai puţin de 15 luni de guvernare, s-au produs 25 de modificări ale Codului Fiscal şi ale Codului de Procedură Fiscală, aproape două modificări pe lună, este un record absolut. Acest lucru dovedeşte că principala preocupare a Guvernului este aceea de a identifica taxe şi impozite noi, de a majora taxele şi impozitele, ca singura soluţie prin care bugetul ţării poate fi mărit. E cea mai perversă cale prin care salariile şi pensiile tuturor cetăţenilor din România sunt afectate. Guvernul Boc, e adevărat, a diminuat salariile bugetariilor. Guvernul Ponta, prin acest mijloc extrem de pervers îşi bagă mâinile în buzunarele tuturor cetăţenilor din această ţară", a spus liderul democrat-liberal.

Oltean a adăugat că 21 de taxe şi de impozite au fost create în România de la începutul guvernării Ponta şi până acum.

Ultimele Stiri
abonare newsletter