Politică

Klaus Iohannis, acuză ANI de "exces de zel"

Prim-vicepreşedintele PNL, primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) nu are dreptate şi că el nu a fost şi nu este în niciun conflict de interese, acuzând instituţia de "exces de zel".

"Nu e niciun conflict de interese, după legea din această republică. Nu mă surprinde. Este o interpretare excesivă a legislaţiei. Sigur că am fost preşedinte al Forumului (Democrat al Germanilor din România, n.r.), dar nu am fost nici măcar reprezentant în AGA la Societatea Honterus, nici membru în AGA şi ca şi preşedinte al Forumului am avut cu totul alte atribuţii, decât de a mă ocupa de Honterus. Iar ca şi primar, am semnat actele, evident, în baza unor documente care au rezultat din licitaţii publice. Deci, nu poate să fie...", a spus Iohannis, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, ANI nici măcar nu ar fi putut să-l acuze de conflict de interese în legătură cu activitatea Tipografiei Honterus din Sibiu, întrucât această speţă nu ar fi prevăzută în Legea ANI.

"Ca să nu vorbim că Legea ANI nici nu prevede această speţă, ea este prevăzută în altă legislaţie şi conflictul de interese ar fi putut să apară în măsura în care aş fi putut să am un beneficiu din acest contract. Ori, nici nu poate fi vorba de aşa ceva, fiindcă nu am fost în niciun fel implicat în activitatea Societăţii Honterus. Deci, o nouă speţă discutabilă", a mai precizat edilul sibian.

Întrebat dacă se consideră vinovat sau nevinovat, Iohannis a răspuns: "Nu pledez în niciun fel. Eu sunt în perfectă legalitate. Vă daţi seama că eu am discutat cu juriştii înainte să mergem pe varianta Tipografiei Honterus şi am constatat că nu este niciun fel de conflict de interese."

Ultimele Stiri
abonare newsletter