Politică

Udrea tulbură apele în PDL

Cu doar zece zile înaintea Colegiului Director al PDL de la Baia Mare care va decide cum va reacţiona la atitudinile celor care ies din linia partidului, deputatul Elena Udrea primeşte critici dure din partea unor colegi democrat liberali. Aceştia se feresc însă să se pronunţe cu privire la o posibilă excludere a sa din partid.

Elena Udrea Elena Udrea

Dacă Vasile Blaga sublinia că ipocrizia nu poate fi dusă la maxim, ulterior, vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru i-a recomandat Elenei Udrea „Să decidă: fie doreşte să rămână în PDL, fie să plece în altă parte!”. O altă reacţie dură a venit din partea Andreei Paul, prim-vicepreşedinte al partidului, care a făcut trimitere la „colegiul călduţ în care au muncit alţii” pentru ca cineva anume să fie reales deputat.

Tişe: „Nu poţi fi eficient în două partide“


La Cluj, în timp ce unii reprezentanţi PDL avertizează asupra riscului spălatului rufelor în spaţiul public, alţii atrag atenţia că PDL nu are nevoie de oameni care joacă la două capete. Senatorul PDL de Cluj, şi totodată vicepreşedinte al partidului, la nivel naţional, Alin Tişe, subliniază că PDL are nevoie „de toţi cei care îşi doresc să contribuie la construcţia acestui partid şi nu de oameni care joacă la două capete“. „Dacă o persoană din PDL sprijină un alt partid, e ca şi cum ar sprijini PNL sau PSD, până la urmă. Nu poţi ţine cu forţa pe cineva într-un partid, este opţiunea fiecăruia. Dar nici nu poţi fi corect şi eficient în două partide, cred că toţi trebuie să se decidă, fără să mă refer la o persoană anume. Pe de altă parte, şi eu, la rândul meu, am rămas în acest partid, mă aştept ca şi cei care erau în linia întâi atunci când s-au luat măsuri nepopulare, să rămână, să fie în liinia întâi, pentru a face opoziţie“, a declarat Alin Tişe. 

Buda: „Discuţiile în spaţiul public dăunează partidului!“


Pe de altă parte, liderul PDL Cluj Daniel Buda le atrage atenţia colegilor democrat liberali că discuţiile trebuie purtate în interiorul partidului, nu în spaţiul public. „Cred că PDL trebuie să fie procupat de organizarea internă, şi de lupta cu USL, nu de a transmite mesaje în spaţiul public. Ne cunoaştem de o mie de ani, încât să putem purta discuţii civilizate, în interiorul partidului. Un partid se distruge mai uşor din interior, decât din exterior şi astfel riscăm să ne dezintegrăm. Nu au reuşit alţii să ne dezbine, reuşim noi din interior... ? Cei care vor avea ceva de spus, o vor putea face în cadrul unui for de conducere, va fi, într-adevăr, în 17 august, un Colegiu Director al PDL, la Baia Mare“, a declarat Daniel Buda.

Papahagi: „Nu dând în barbă rezolvi lucrurile!“


O altă opinie referitoare la tensiunile din PDL vine din partea fostului democrat liberal clujean, acum membru fondator al Partidului Mişcarea Populară, Adrian Papahagi. „Îmi pare sincer rău că acest partid din care am făcut şi eu parte e măcinat de conflicte interne, în loc să se concentreze pe a face o opoziţie dură USL-ului. Mă întristează această escaladare de suspendări, excluderi, ameninţări. Nu cred că dând în  barbă, ca în cazul lui Cristi Preda, de exemplu, se vor rezolva lucrurile în partid“, a spus Papahagi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter