Politică

Cătălin Predoiu la Cluj: „Revizuirea Constituţiei este făcută de USL pentru mai binele politicienilor”

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat vineri, la Cluj, că procesul de revizuire aa Constituţiei este făcut cu gândul la binele politicienilor, fără să se ţină cont de voinţa poporului.

”Procesul de revizuire a Constituţiei promovat de USL este făcut cu gândul la mai binele politicienilor. Acest proces USL-ist de revizuire a Constituţiei este făcut din ură faţă de preşedinte şi din ură faţă de PDL. Dovadă stau toate textele care propun restrângerea atribuţiilor prezidenţiale şi toate textele care vizează restrângerea atribuţiilor instituţiilor justiţiei care au împiedicat puciul de anul trecut. Un proces de revizuire a Constituţiei trebuie bazat pe o consultare largă a societăţii civile şi a mediului academic”, a declarat Cătălin Predoiu.

De asemenea, în opinia prim-vicepreşedintelui PDL, revizuirea Constituţiei trebuie să respecte echilibrul puterilor în stat, independenţa justiţiei, fără de care nu doar Constituţia va fi afectată, ci şi raportul pe justiţie, care urmează să fie făcut în luna decembrie.  


 Cătălin Predoiu a participat vineri, la o dezbatere pe tema revizuirii Constituţiei, cu titlul „Democraţia activă – Coaliţia pentru Constituţia cetăţenilor”. Aceasta este prima dintr-o serie de astfel de evenimente care au ca temă corecta informare a publicului asupra recentelor propuneri de revizuire a Constituţiei şi este o inţiativă a Institutului de Studii Populare, Centrului de Studii Europene, Fundaţiei Hans Seidel în colaborare cu PDL. La dezbatere au mai participat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, vicepreşedintele Ioan Oltean şi secretarul executiv Radu Carp.

Ultimele Stiri
abonare newsletter