Politică

Cristian Diaconescu critică reacţiile „emoţionale“ ale premierului Victor Ponta

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a comentat acid declaraţia de indiferenţă a premierului Victor Ponta, făcută luni în Spania.Traian Băsescu în Spania.

 „Politica românească presupune atitudini mai emoţionale... Să îl insulţi pe şeful statului dintr-un studio de televiziune aflat în alt stat e o atitudine... Dacă aţi fi un investitor spaniol cum v-ati simţi? Ai ceva de spus, spune aici, fii bărbat!”, a comentat miercuri seară la Digi24 Cristian Diaconescu, referindu-se la o declaraţie făcută de Victor Ponta la adresa preşedintelui

Aflat în vizită de lucru în Spania, premierul a afirmat că îi sunt indiferente opiniile şefului statului, adăugând : „Să fie sănătos preşedintele!”.


În ciuda declaraţiilor acide între Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria, în ultimele zile şi săptămâni cu privire la privatizarea CFR Marfă, la vizita premierului în China şi la alte subiecte sensibile, şeful cancelariei prezidenţiale Cristian Diaconescu crede că acordul de coabitare va rezista şi în continuare, ca garanţie a stabilităţii statului.

„Nu cred că se apropie de sfârşit coabitarea, atâta vreme cât se înţelege foarte clar că acest acord de coabitare este un element esenţial pentru stabilitatea României”, a spus consilierul prezidenţial.


„Nu mi-aş dori să vedem consecinţele unei ruperi; consecinţele ar fi aproape devastatoare la nivelul societăţii”, a adăugat Diaconescu, subliniind că „prin acest acord de coabitare nu trebuie să înţelegem faptul că laşitatea şi iresponsabilitatea unor vectori guvernamentali vor fi acoperite. Nu trebuie să înţelegem că preşedintele nu îşi va mai exercita atribuţiile constituţionale în ce priveşte atenţia la buna funcţionare a instituţiilor”.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter