monitorulcj.ro Menu

Politică

Ponta a semnat propunerea lui Silaghi la Transporturi. Actul ajunge dimineaţă la Cotroceni

Premierul Victor Ponta a anunţat că a semnat propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor. Potrivit premierului, preşedintele Traian Băsescu ar dori amânarea cu 45 de zile a numirii lui Silaghi pentru a-i face dosar penal.

Premierul Victor Ponta

Victor Ponta a precizat că documentul va fi transmis luni dimineaţa preşedintelui Traian Băsescu. Şeful Guvernului pleacă duminică în Spania, pentru o vizită oficială. Conform Mediafax, înainte de plecare, Ponta a anunţat că a semnat propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor şi că a cerut secretarului general al Guvernului să trimită documentul la Cotroceni luni dimineaţa, la prima oră.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă seară, că preşedintele Traian Băsescu i-a spus că îl lasă pe premierul Victor Ponta interimar 45 de zile la Ministerul Transporturilor, pentru a finaliza privatizarea CFR Marfă.

Tot sâmbătă seara, premierul Ponta a afirmat că îi va transmite preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru şi că va aştepta un răspuns, adăugând în acelaşi timp că este posibil ca şeful statului, prin amânarea acestui răspuns, să dorească să îi facă lui un dosar penal pentru ce anume va face ca ministru interimar la Transporturi.