Politică

Neamţu: “Noua Republică va deveni membră a AECR”

Partidul Noua Republică va deveni membru al Alianţei Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR), în luna noiembrie, a declarat Mihail Neamţu, liderul formaţiunii.

''Este vorba de o familie politică, a doua, ca număr, grupare de dreapta din Parlamentul European, care până astăzi nu avea certitudinea unui partener în România. Acolo unde Dan Voiculescu, ce a furat emblema unui partid nobil, aristocratic românesc, nu a putut, cu miliardele sale, să convingă, dar şi într-un moment în care noile grupări politice de dreapta din România, cum este Forţa Civică ori Mişcarea Populară, au probleme de adeziune internă şi de aderenţă la o familie europeană iată, Noua Republică a reuşit să persuadeze nişte demni reprezentanţi ai tradiţiilor republicane ori monarhice din Marea Britanie, Polonia, Cehia, Estonia şi alte ţări europene", a precizat Mihail Neamţu, care a spus că primirea oficială a partidului său în AECR va avea loc în prima decadă a lunii noiembrie, după cum l-a informat secretarul general al acestui for, Daniel Hannan.
Potrivit acestuia, ''meritorie este această invitaţie de aderare" şi în condiţiile în care ''formaţiuni de dreapta din state precum Turcia ori Grecia nu şi-au putut impune candidatura, nu au convins să le fie acceptat accesul în familia AECR".
Mihail Neamţu spune că Alianţa de dreapta europeană ''a înţeles că Noua Republică a investit în caractere care ştiu să reziste într-un climat ostil, fiindcă membrii săi au bun ADN politic".

Potrivit lui Neamţu, ''britanicii conservatori şi ceilalţi membri ai Alianţei au mai înţeles că Noua Republică investeşte în inteligenţă politică şi antreprenorială, fiind singurul partid de dreapta din România născut şi nu făcut, (...) Noua Republică fiind primul partid care a introdus, clar, noţiunea de alternativă la dreapta şi la stânga".

abonare newsletter