Politică

Se pregăteşte un Cod al insolvenţei

Ministerul Justiţiei va publica la începutul lunii august proiectul Codului insolvenţei, urmând ca în septembrie actul să fie definitivat, în urma propunerilor primite din partea instituţiilor implicate, şi să fie prezentat Guvernului, spre aprobare, şi ulterior Parlamentului.

„Acest proiect de Cod al insolvenţei este parte integrantă a Programului pentru reforma sistemului judiciar şi beneficiază de asistenţa tehnică a unui consorţiu care reuneşte expertiză juridică, dar şi a unui grup de experţi care include judecători, avocaţi, reprezentanţi ai mediului bancar, Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Consiliul Superior al Magistraturii”, a declarat miercuri Florin Moţiu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, citat de Mediafax.

El a precizat că zilele trecute a avut loc o întâlnire la ministerul de resort unde au fost discutate materialele puse la dispoziţie de consultant, urmând ca până la 15 iulie grupul de experţi să propună observaţii care să fie înaintate consultantului, iar acesta să refacă proiectul.


De asemenea, secretarul de stat a menţionat că autorităţile intenţionează să includă în Cod şi prevederile reglementării adoptate recent privind insolvenţa unităţilor administrativ-teritoriale, existând discuţii în acest sens cu Ministerul Finanţelor Publice, astfel încât toate reglementările care privesc insolvenţa să se găsească într-un singur act normativ. Moţiu spune că această reglementare prezintă numeroase necorelări şi nefuncţionalităţi, Ministerul Justiţiei nefiind consultat înainte de adoptarea acestui act.

abonare newsletter