Politică

UPDATE -- Avocatul lui Voiculescu CONFIRMĂ: A plecat din țară

<p><strong style="font-family: Helvetica; font-size: 18px; line-height: 24px; -webkit-tap-highlight-color: rgba(26, 26, 26, 0.292969); -webkit-composition-fill-color: rgba(130, 98, 83, 0.0976563); -webkit-composition-frame-color: rgba(191, 107, 82, 0.496094); -webkit-text-size-adjust: auto;"><span style="font-size: small;"><span style="font-size: medium;">Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a părăsit România joi seara, la câteva ore după ce fusese reţinut directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, informează RTV.net.</span></span></strong></p> <div style="font-family: Helvetica; font-size: 18px; line-height: 24px; -webkit-tap-highlight-color: rgba(26, 26, 26, 0.296875); -webkit-composition-fill-color: rgba(130, 98, 83, 0.0976563); -webkit-composition-frame-color: rgba(191, 107, 82, 0.496094); -webkit-text-size-adjust: auto;"><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/03_martie/11_ziua/dan-voiculescu.jpg" border="0" style="float: right; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px;" /></span></strong>

UPDATE: A plecat, dar nu a fugit. Avocatul lui Voiculescu susține că mogulul se va prezenta la DNA dacă va fi citat.

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiță Meteuț, a declarat pentru ZIUAnews, că omul de afaceri pe care îl reprezintă, nu a fugit și că în cazul în care va fi citat la Direcția Națională Anticorupție se va prezenta. "Nu a fugit, nu are nici o interdicție de a părăsi țara, mai pleacă din țară, că este om de afaceri. La DNA nu a fost citat, iar dacă va fi citat, se va duce, pentru că nu are de ce să facă altfel", a spus avocatul.
Voiculescu a plecat de pe teritoriul naţional în cursul zilei de joi, cu avionul personal, de la un terminal privat al aeroportului Otopeni.
Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile pe 31 mai. Dan Voiculescu şi fiica lui, Camelia, sunt şi ei implicaţi în cazul de şantaj. Potrivit procurorilor DNA, trustul de presă pregătea presiuni mediatice şi puneau la cale o campanie amplă de denigrare, prin Antena 3.
Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia, apar în dosarul de şantaj în care este implicat directorul general de la Antena 1, Sorin Alexandrescu şi administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, potrivit România TV.


În referatul procurorilor, apare stenograma unei discuţii între Alexandrescu şi Dan Voiculescu privind contractul cu RCS, relatează RTV.net.
Dan Voiculescu: Cum merge treaba cu RCS?
Alexandrescu: Lucrăm, deja avem pe post ceva. Deci lucrăm la ea.
Dan Voiculescu: Da. Bravo. Dar nu, cred că ar trebui în afară de pe post.
Alexandrescu: Da, da. Păi am făcut aia cu un scop, dar vă spun eu când ne vedem faţă în faţă.


Fondatorul Partidului Conservator și al Intact Media, Dan Voiculescu, alături de cele două fete ale sale, care îi conduc afacere, au plecat din România cu un avion privat. Informațiile privind plecarea acestora sunt contradictorii, Reporter Virtual susține că aceștia au plecat sâmbătă, în timp ce EVZ și România TV transmit că mogulul media a plecat joi, imediat după arestarea lui Sorin Alexandrescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter