Actualitate

Un pilot de avioane va concerta la Cluj pentru copii cu handicap mintal

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/27/cristian mandu.jpg" border="0" alt="musicianportrait.com" title="musicianportrait.com" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cristian Mandu, pilotul unei companii aeriene, absolvent de Conservator în SUA, va susţine, în 1 iunie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, un recital de vioară în cadrul unui concert caritabil organizat pentru strângerea de fonduri necesare unei asociaţii care şcolarizează copii cu handicap mintal sever. </strong></p>

 


Concertul intitulat "Călătorie în lumea dragostei" va include melodii ale unor compozitori clasici celebri, având ca temă iubirea. Evenimentul este organizat în beneficiul copiilor care învaţă în centrul "Hans Spalinger" din Cluj-Napoca. "În cadrul manifestării vor susţine recitaluri violonistul Cristian Mandu şi pianista Ioana Mândrescu. Mandu, absolvent de Conservator în SUA, este acum pilot de avion în cadrul unei companii aeriene din România. Având o bogată experienţă concertistică, îşi continuă pasiunea pentru vioară atât ca solist, cât mai ales în cadrul recitalurilor de muzică de cameră. Ioana Mândrescu este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi a Ecole Normale de Musique «Alfred Cortot», Franţa. Ea a avut recitaluri în România, Italia, Franţa sau Germania", se arată într-un  comunicat de presă transmis de organizatori.


Programul concertului include lucrări ale compozitorilor Ludwig van Beethoven, Piotr Ilici Ceaikovski şi Fritz Kreisler, dar şi piese de pe coloana sonoră a unor filme precum "Lista lui Schindler" şi "Parfum de femeie".

Cristian Mandu are 34 de ani, s-a născut în Bucureşti, dar trăieşte de doi ani în Cluj-Napoca, fiind căsătorit şi având un copil. El a început Conservatorul la Bucureşti şi şi-a finalizat studiile muzicale la un Conservator în Florida. În paralel, a absolvit şcoli de pilotaj şi este de şase ani pilot de avion pe linii aeriene comerciale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter