Politică

Se pune copertina pe "Cluj Arena"

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/16_ziua/stadion.jpg" border="0" alt="stadion" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Copertina ar putea fi montată în totalitate peste o lună şi jumătate. Învelitoarea îşi schimbă culoarea în funcţie de unghiul din care este privită, de la gri deschis, la auriu.</p> <p><a href="http://www.facebook.com/seintamplaincluj?sk=app_55841807003" target="_blank"><strong><strong>Vezi aici live lucrările la "Cluj Arena"</strong> (webcam)</strong></a></p>

Lucrările la stadionul “Cluj Arena” au ajuns la etapa montării învelitoarei. Piesele pentru învelitoarea stadionului au fost comandate din străinătate, din ţări precum Germania, Finlanda sau Austria, iar ansamblarea acestora se face chiar la Cluj.

De aceste lucrări se ocupă firma sibiană Con-A, parte a consorţiului care construieşte noua arenă sportivă a judeţului.


“Materialele au fost aduse din mai multe ţări. Tabla este fabricată în Finlanda şi prelucrată în Germania. Am început montajul încă de săptămâna trecută. Peluzele vor fi închise până la sfârşitul săptămânii viitoare. Stratul final al învelitorii, pe care toată lumea doreşte să-l vadă, va veni cel mai probabil peste 4-5 săptămâni. Estimăm că în aproximativ 6 săptămâni vom finaliza partea de învelitoare”, a explicat pentru monitorul directorul general al Con-A, Sorin Cristea.

Învelitoarea stadionului îşi va schimba culoarea în funcţie de unghiul din care este privită. Astfel, în funcţie de unghiul de privire, culoarea copertinei va varia între gri deschis şi auriu. La ora actuală, se montează copertina deasupra peluzei din zona Hotelului Sport.


 

Lucrările la stadion, gata în august



La finalizarea construcţiei, copertina va acoperi aproape în totalitate peluzele şi tribunele stadionului. Lucrările la noul stadion “Cluj Arena” au ca termen de finalizare începutului lunii august a acestui an. Cel mai probabil însă inaugurarea oficială a arenei va avea loc abia undeva în luna septembrie, după ce vor fi finalizate şi amenajările din exteriorul stadionului.

“Termenul de finalizare a lucrărilor este 4 august 2011 şi au fost prevăzute penalizări pentru cazul în care nu va fi respectat. Va trebui să amenajăm şi exteriorul stadionului, să facem racordurile cu căile de acces. Cred că undeva prin luna septembrie va fi dat în funcţiune. Oricum, veţi vedea o evoluţie spectaculoasă în următoarele săptămâni, când va începe montarea acoperişului”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.


Consiliul Judeţean pregăteşte o inaugurare “ca la carte” pentru noul stadion al Clujului. Evenimentul presupune mai multe activităţi sportive, un posibil meci al echipei naţionale de fotbal şi un spectacol de mare anvergură. Încă nu s-a stabilit cine va concerta pe noul stadion, dar, printre altele, a fost vehiculat şi numele formaţiei U2.

abonare newsletter