Politică

Artele spectacolului, analizate de specialişti

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/10_ziua/mihai-maniutiu.jpg" border="0" alt="mihai mănuţiu" title="Mihai Mănuţiu" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Comisia pentru artele spectacolului din cadrul Asociaţiei „Cluj-Napoca 2020 – Capitală Culturală Europeană” s-a întrunit ieri la sediul municipalităţii. Comisia a deschis discuţiile privind obiectivele care trebuie atinse în următoarea perioadă.</p>

Printre subiectele aduse în discuţia coordonată de directorii celor două teatre din Cluj-Napoca, Mihai Măniuţiu (foto) şi Tompa Gabor, s-au numărat inventarierea spaţiile potrivite pentru spectacole sau organizarea unor evenimente de amploare care să pună municipiul pe harta marilor spectacole ale lumii.

„Este foarte important să vedem ce avem în acest moment. Trebuie să fim conştienţi că artele spectacolului, spre deosebire de altele, costă. De exemplu, literatura nu costă atât de mult. Să tipăreşti o carte este mult mai ieftin decât ceea ce înseamnă un spectacol”, a spus Mihai Măniuţiu în timpul întâlnirii.


Participanţii la discuţii au ţinut să scoată în evidenţă şi importanţa festivalurilor internaţionale care se desfăşoară la Cluj, care ar putea să se dezvolte în aşa fel încât oraşul să fie mai vizibil în spaţiul cultural internaţional. „Dacă este să vorbim despre ceea ce nu avem, putem să aducem în discuţie absenţa unui teatru municipal, cum există în Bucureşti. Un teatru al Primăriei este o absenţă importantă când te constitui simbolic în capitala spirituală a unei arii precum Transilvania”, a mai atras atenţia Mihai Măniuţiu.

Printre lipsurile Clujului în ceea ce priveşte artele spectacolului au mai fost enumerate evenimentele culturale puţine ce au loc în anumite perioade ale anului, în special vara, ori lipsa mai multor săli pentru spectacole de mare amploare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter