Politică

Ministru britanic: Estimările privind numărul imigranţilor români şi bulgari ar fi irelevante

<p><strong>Estimările Guvernului britanic privind numărul imigranţilor români şi bulgari care ar urma să vină în Marea Britanie în 2014 ar fi "irelevante", afirmă ministrul britanic al Muncii şi Pensiilor, Iain Duncan-Smith, citat de BBC News online.</strong>

Într-un interviu acordat BBC, Duncan-Smith a dat totuşi asigurări că regulile privind accesul la indemnizaţiile sociale vor fi înăsprite, iar naţionalităţile aplicanţilor vor fi înregistrate.

Departamentul britanic pentru Comunităţi locale a anunţat joi că are informaţii despre potenţialul migraţiei din România şi Bulgaria, dar ar putea refuza să le dezvăluie.

Ministerul britanic de Interne a reiterat că nu a elaborat astfel de prognoze.

În ianuarie, ministrul pentru Comunităţi locale, Eric Pickles, declarase că văzuse un studiu privind numărul estimativ al românilor şi bulgarilor care ar urma să vină în Marea Britanie, precizând însă că nu avea încredere în acele cifre. Presa a formulat o cerere pentru dezvăluirea prognozelor, în virtutea Legii privind accesul la informaţii. Un oficial din cadrul Departamentului britanic pentru Comunităţi locale a confirmat că există astfel de date, subliniind însă că ar putea fi ţinute secrete.

Ultimele Stiri
abonare newsletter