Politică

Marea Britanie va părăsi UE, dacă premierul Cameron nu va obţine o renegociere a liberalizării pieţei muncii

<p><strong>Este inacceptabil ca Marea Britanie să le deschidă uşa necondiţionat românilor şi bulgarilor de la 1 ianuarie 2014, iar dacă premierul David Cameron nu va obţine o renegociere substanţială a liberei circulaţii a persoanelor ţara va ieşi din Uniunea Europeană, a declarat miercuri eurodeputatul Nigel Farage, în cadrul unei dezbateri privind viitorul buget multianual al UE din plenul Parlamentului European (PE), de la Strasbourg. </strong></p>

Eurodeputatul britanic din cadrul grupului Europa Libertăţii şi Democraţiei a spus că dezbaterea din Marea Britanie se axează acum asupra imigraţiei şi nu asupra viitorului buget multianual. Deschiderea pieţei muncii pentru muncitorii est-europeni din 2004 şi-a făcut simţit efectul în fiecare oraş din Marea Britanie, a precizat el.


„Nu am nimic împotriva românilor şi bulgarilor, dar este inacceptabil să le deschidem uşa necondiţionat de la 1 ianuarie anul viitor. Iar dacă domnul /David/ Cameron nu obţine o renegociere substanţială a liberei circulaţii a persoanelor, atunci Marea Britanie va ieşi din UE”, a spus Nigel Farage în plenul PE.

Afirmaţiile sale au provocat replici atât din partea eurodeputatului PDL Marian Jean Marinescu, cât şi a colegului său din grupul Partidului Popular European (PPE), parlamentarul european bulgar Andrei Kovacev.


„Aş vrea să-l rog să înceteze cu astfel de aprecieri populiste şi să se aplece mai mult asupra situaţiei interne din Marea Britanie. Nu libera circulaţie a forţei de muncă şi apartenenţa la UE au creat situaţia de acum din Marea Britanie”, a spus Marian Jean Marinescu în intervenţia sa.

La rândul său, eurodeputatul bulgar Andrei Kovacev a spus că „populismul domnului /Nigel/ Farage devine grotesc”.


„Dânsul se foloseşte de acest subiect pentru a forţa mâna domnului Cameron. Este imoral şi mă dezgustă acest comportament. Noi ne spunem părerea despre relaţia dintre britanici şi UE? Libera circulaţie trebuie să rămână aşa cum este”, a apreciat Kovacev.

Ultimele Stiri
abonare newsletter