Politică

Boc acuză Guvernul Ponta că taie bani pentru investiţii şi locuri de muncă

<div id="yui_3_7_2_1_1359544662557_6294"><strong>Fostul prim-ministru Emil Boc a criticat actualul Guvern pentru faptul că are o viziune orientată spre consum şi taie din banii pentru investiţii şi locuri de muncă, iar în acest mod nu va exista nicio creştere economică în ţara noastră.

Şeful FMI în România, Erik de Vrijerau a estimat o creştere economică de 1,5% în 2013 pentru ţara noastră. Întrebat care este opinia sa asupra acestei estimări, fostul premier, Emil Boc a declarat despre actualul Guvern că „nu poţi să faci şi populisme şi să ai şi creştere economică”.

„Am văzut că FMI a revizuit în scădere şi creşterea economică pentru 2013 în raport cu ceea ce a propus Guvernul, iar dacă ne uităm la 2012 observăm că ea este în jur de zero, în comparaţie cu 2011 când am avut 2,2% creştere economică. Nu poţi să faci şi populisme şi să ai şi creştere economică. În 2011 am alocat cel mai mare procent din PIB din UE pentru investiţii şi s-a văzut asta în creşterea economică de 2,2%. Am restabilit echilibrele macrobugetare absolut necesare şi de care Guvernul Ponta beneficiază astăzi şi am creat locuri de muncă”, a afirmat Boc.

Dacă se taie de la investiţii câştigul e pe termen scurt


Fostul premier a adăugat că „Guvernul Ponta are o filosofie inversă: taie de la investiţii şi locuri de muncă şi investeşte în consum. Poţi să câştigi pe termen foarte scurt, dar pe termen lung nu vei avea creştere economică, locuri de muncă şi sanşele unei prosperităţi reale în România.
Unde este reducerea de TVA promisă de USL?

Emil Boc a criticat şi practica USL din perioada când s-a aflat în opoziţie şi a promis reducerea TVA la alimente, reducerea cotelor de asigurări, etc. „Marea problemă a bugetului pe care Guvernul îl propune şi a politiici acestui cabinet este că nu are o viziune orientată spre investiţii, locuri de muncă, dezvoltare şi creştere econimică. Dimpotrivă s-au tăiat şi se taie resurse financiare de la investiţii pentru a se duce în altă parte, iar în ultimă instanţă bugetul arată că tot ceeea ce am făcut noi este corect şi validează măsurile luate de PDL pentru că nicio măsură luată de noi nu a fost înlocuită şi nici o propunere populistă a USL nu a fost aplicată: unde este reducerea TVA la alimente, reducerea cu 5 puncte a cotelor de asigurări, unde este punctul de pensie de 45% din salarul mediu brut?”, a comentat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter