Politică

Epopeea taxelor locale: se pune problema creşterii acestora la Cluj-Napoca

<div id="yui_3_7_2_1_1359544662557_5103"><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/30/emil boc m 3.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; float: left;" />Taxele şi impozitele locale s-ar putea majora totuşi la Cluj-Napoca dacă datoriile pe care le au asociaţiile de proprietari în urma reabilitării termice a blocurilor sunt considerate datorii ale Primăriei. </strong>

Taxele şi impozitele locale vor fi discutate, din nou, în şedinţa de Consiliu Local de mâine după ce Guvernul a promis Fondului Monetar Internaţional că acele Primării care înregistrează datorii vor fi obligate să majoreze taxele şi impozitele locale.
Primarul Emil Boc a declarat astăzi că Primăria Cluj-Napoca, la 31 decembrie 2012, nu avea nici un fel de datorii, dar există un semn de întrebare asupra datoriilor pe care le înregistrează asociaţiile de locatari în urma reabilitării termice a blocurilor.

Are Primăria sau nu datorii?

Potrivit primarului, în momentul de faţă există o nelămurire asupra modului de interpretare al datoriilor asociaţiilor de locatari deoarece contractul pentru reabilitarea termică a blocurilor a fost semnat de Primărie, dar datoriile aparţin asociaţiilor. Noi, la 31 decembrie 2012 nu avem datorii.Chiar avem un excedent de câteva milioane de lei, dar există o dispută cu privire la modul cum se interpretează de exemplu datoriile pe care asociaţiile de proprietari le au la reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe pentru că programul prevede ca 50% să finanţeze bugetul naţional, 30% Primăria şi 20% asociaţiile de proprietari. Dacă asociaţiile nu şi-au achitat datoriile faţă de constructor, este o datorie sau nu a Primăriei, Primăria fiind cea care a semnat contractul cu constructorul? Aşteptăm un răspuns de la Finanţe şi să luăm o decizie în consecinţă”, a explicat Boc.

Citește și:
Boc referitor la ordonanţa privind majorarea taxelelor locale: "Avocatul Poporului doarme şi este complice cu Puterea"

abonare newsletter