Politică

Ping-pong cu priorităţile clujenilor

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/28/inaugurare%20lucrari%20drumuri%20judetene%20rp%2070.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Autorităţile locale recunosc, indiferent de culoarea politică, care sunt principalele proiecte pentru clujeni, însă foarte multe dintre acestea sunt şi acum în stand-by.</strong></p>

 

Câteva mari proiecte revin acum, la început de an, pe tapet, printre care cel care vizează aeroportul, reabilitarea drumurilor judeţene, rampa ecologică de gunoi şi proiectul Spitalului Regional de Urgenţă. Rămâne de văzut în ce măsură vor deveni priorităţi şi pentru autorităţile clujene, în 2013.

Luni, însuşi liderul PSD Cluj, şi totodată, consilier judeţean, Remus Lăpuşan a subliniat, într-o conferinţă de presă, faptul că unele dintre acestea nu mai pot fi tergiversate. „PSD susţine toate proiectele serioase care sunt începute la Cluj, şi care aduc bunăstare oraşului, precum proiectul de la aeroport, cele privind reabilitarea drumurilor judeţene, al rampei ecologice de gunoi. Dar eu, ca simplu cetăţean vreau să văd un fir roşu al rezolvării acestor proiecte, vreau să ştiu în ce zonă va fi construit Spitalul Regional de Urgenţă, cum arată PUZ-ul şi PUD-ul de acolo, o machetă a spitalului, să văd cum va arăta acesta“, a spus Remus Lăpuşan.


Fapte, nu vorbe

Tot luni, Lăpuşan a subliniat faptul că forul judeţean va trebui să soluţioneze şi problema contractului cu firma KIAT, privind reabilitarea drumurilor judeţene. „Suntem la guvernare acum, nu mai suntem în opoziţie şi trebuie să facem ceva“, a admis liderul PSD Cluj. „Contractul cu firma KIAT, privind reabilitarea drumurilor judeţene, trebuia reziliat, dar sper ca acum, la început de an să avem o discuţie clară în acest sens. În acest moment, nu pot spune cu certitudine că firma îşi va onora contractul cu CJ, deci va trebui să ştim foarte clar dacă se poate colabora sau nu cu această firmă. Vor veni să fie încheiate acte adiţionale. După atâtea luni, firma putea veni să spună dacă poate sau nu să ducă la capăt proiectul pentru care au licitat. Pe viitor va trebui să fim mai atenţi, iar tronsoanele să fie mai scurte, 70, 80 km, să avem contract pe fiecare tronson. Contractul a fost făcut cu ani în urmă, şi nu avem niciun drum reabilitat. Am cerut paşii care se vor face în contractul cu KIAT, pentru că se bate apa în piuă. Cineva va trebui să răspundă pentru tergiversări, iar eu nu sunt de acord să răspund“, a mai spus Lăpuşan.

 


Lăpuşan întreabă, Oleleu răspunde


Liderul PSD Cluj a primit un răpsuns chiar de la colegul său de partid, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Olelelu, prezent şi el la conferinţa de presă. Acesta a asigurat că respectivul contract cu firma KIAT va continua numai dacă vor fi respectate sumele din contract.

Vă reamintim, unele dintre proiecte au reprezentat subiect de discuţie şi în cadrul întâlnirii de vineri, dintre noii parlamentari de Cluj şi preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.


Ultimele Stiri
abonare newsletter