Politică

Emil Boc despre războiul taxelor locale cu Victor Ponta: DIVERSIUNE, IPOCRIZIE, INCOMPETENŢĂ

<p><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/07/emil boc m 1-109.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a susţinut luni o conferintă de presă pentru a-i răspunde premierului Victor Ponta pe tema războiului majorării sau nu a taxelor şi impozitelor locale, precizând că premierul „dezinformează, după ce a fost prins cu mâţa în sac şi acuma hoţul strigă hoţul”. </span></strong></p>

 


Emil Boc a declarat despre Victor Ponta că îşi maschează incompetenţa şi ipocrizia dând vina pe preşedintele României, Traian Băsescu, care nu are nicio vină în această discuţie.


„Victor Ponta dezinformează şi încearcă să arunce vina în altă parte încercând să-şi ascundă propria incompetenţă. Dacă ar fi să descriu în limbaj popular ceea ce face Victor Ponta ar fi de spus următorul lucru: Victor Ponta a fost prins cu mâţa în sac şi acuma hoţul strigă hoţul. Şi o să vă dau argumente pentru afirmaţia pe care am făcut-o. În primul rând, Victor Ponta, proaspăt câştigător al alegerilor, declara în 12 decembrie că „Guvernul dă voie să se actualizeze taxele locale cu rata inflaţiei. Nu obligă. Înţeleg că din redactare nu este foarte clar, astfel că nu o public până nu o să fie foarte clar că Guvernul nu obligă, ci doar permite. Nu se măreşte nicio taxă locală şi în niciun caz nu Guvernul face acest lucru. Autorităţile locale pot actualiza cu rata inflaţiei”. Vine hotărârea de Guvern din 27 decembrie care îl contrazice pe Victor Ponta. Această hotărâre de Guvern din 27  decembrie şi publicată în 28 decembrie, în ultima zi lucrătoare a anului indexează în mod obligatoriu impozitele şi taxele locale pentru toate autorităţile locale cu 16%. În acea şedinţă de Guvern, atât premierul, cât şi vicepremierul, declară însă că adoptă o ordonanţă de urgenţă şi vor adopta în consecinţă un act normativ de modificare a codului fiscal prin care să-şi respecte ce au promis în 12 decembrie. Ei doar anunţă autorităţile locale care e nivelul de indexare dar vor decide ele dacă indexează sau nu”, a declarat primarul Emil Boc.



Fostul premier a spus despre acest război pe tema impozitelor şi taxelor locale că este vorba din partea Guvernului Ponta de  diversiune, ipocrizie, incompetenţă şi că actualul premier se face că nu cunoaşte prevederile Constituţiei.


„Eu îl întreb pe Ponta unde e OUG de modificare a codului fiscal si el îmi răspunde de legile de abilitare. Ponta ştie foarte bine că ordonanţele sunt de două feluri, de urgenţă şi simple. Pentru cele de urgenţă nu ai nevoie de lege de abilitare. Eu cred că până la urmă, prins cu mâţa în sac premierul va adopta OUG care să ne permită să decidem noi dacă majorăm sau nu taxele şi impozitele locale. Regret că în loc să recunoască, încearcă cu diversiuni de genul administraţia prezidenţială. Dacă dorea să respecte promisiunea să lase primarii să hotărască dacă indexează sau nu taxele şi impozitele locale putea adopta o OUG. E vorba de nepăsare, neştiinţă. Guvernul, astăzi, obligă toate autorităţile locale să majoreze taxele, dar acelaşi Guvern a promis că va lăsa auorităţile locale să decidă dacă majorează sau nu”, a mai precizat fostul premier.

Emil Boc a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că a decis ca la nivelul municipiului Cluj-Napoca să nu se plătească, în perioada 7-11 ianuarie, taxele şi impozitele locale, aşteptând o reglementare a situaţiei.


Citeşte şi:


UPDATE: Guvernul "aruncă pisica moartă în curtea vecinului” - Runda II Ponta: “Şi preşedintele şi Guvernul au acţionat legal şi constituţional legat de OUG privind taxele. Boc NU”

Ultimele Stiri
abonare newsletter