Politică

Cine vrea să facă pista Aeroportului?

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/02_ziua/cluj-arena.jpg" border="0" alt="cluj arena" title="ACI Cluj, Transilvania Construcţii şi Grup 4 Instalaţii fac parte din consorţiul care construieşte „Cluj Arena”, noul stadion al judeţului" style="border: 0pt none; margin: 2px 5px; float: left;" /><a href="undefined/" target="_blank"></a><a href="index.php" target="_blank">monitorul</a> vă prezintă portofoliul firmelor care s-au arătat interesate de realizarea noii piste de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.</p>

Licitaţia recent lansată de Consiliul Judeţean pentru realizarea primilor 2.100 de metri din noua pistă de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca a atras deja interesul a peste 43 de societăţi comerciale, atât din ţară, cât şi din străinătate.

O mare parte dintre acestea au mai avut contracte pe bani publici, multe dintre ele nefiind la prima lucrare în Cluj-Napoca.


ACI Cluj, Transilvania Construcţii şi Grup 4 Instalaţii fac parte din consorţiul care construieşte noul stadion al judeţului, „Cluj Arena”.

* ACI a mai construit noul corp de clădire al Spitalului Militar din Cluj-Napoca de pe strada Traian Moşoiu, precum şi sediul Direcţiei Regionale Vamale de pe strada Dorobanţilor, care va deveni noul sediu al Consiliului Judeţean Cluj. De asemenea, ACI Cluj mai are în portofoliu lucrări la Salina Turda, precum şi numeroase clădiri administrative, construcţii industriale şi hidrotehnice ori lucrări de instslaţii.


* Transilvania Construcţii se află pe piaţa construcţiilor încă din anul 1950, fiind privatizată integral în 1999. Transilvania Construcţii a lucrat şi la tribunele I şi II ale Stadionului “Dr. Constantin Rădulescu” al echipei CFR Cluj, precum şi la parkingul Primăriei din Piaţa Lucian Blaga, ori la clădirea Nokia de pe strada Dorobanţilor.

* Grup 4 Instalaţii are în portofoliu mai multe lucrări la reţele de alimentare cu apă şi canalizare atât în Cluj-Napoca, cât şi în localităţiledin jur.


* Concefa SA, o altă societate interesată de licitaţia de la aeroport, a executat la Cluj-Napoca lucrările de restaurare a statuii lui Matei Corvin din Piaţa Unirii şi se ocupă, de asemenea, de reabilitarea Canalului Morii şi de construirea parkingului suprateran de cartier de pe strada Fabricii de Zahăr din Mărăşti.

* UTI Instal Construct face parte din grupul de firme care a câştigat în anul 2010 un contract cu Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca pentru realizarea unui hotel de patru stele şi a unui parking suprateran în perimetrul aeroportul clujean. UTI a mai lucrat la aeroportul din Cluj, construind, alături de Astaldi, cele două terminale noi.


* Napoca SA - o altă companie clujeană renumită pe piaţa construcţiilor - s-a interesat de noua pistă. În portofoliul companiei se află lucrări precum complexul comercial Iulius Mall din cartierul Gheorgheni sau sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă de pe bulevardul 21 Decembrie 1989.

* Hidroconstrucţia SA – societatea care a câştigat licitaţia privind execuţia noului centru de deşeuri al Clujului – s-a arătat şi ea interesată de proiectul pistei aeroportului clujean.


* Diferit SRL şi Kiat Group - au câştigat anul trecut, după mai multe contestaţii, contractul pentru întreţinerea şi repararea străzilor din municipiul Cluj-Napoca.

* Impresa Pizzaroti şi de la Tirrena Scavi - ambele interesate de licitaţia pentru noua pistă – lucrează la centura Vâlcele-Apahida.

* Romprest Service SA, o altă companie interesată - este deţinută de patronul echipei de fotbal “Universitatea” Cluj, Florian Walter.

Printre companiile care au mai ridicat documentaţia de atribuire a licitaţiei în ultimele zile se numără Alpine Bau GMBh Mogoşoaia, judeţul Ilfov, Delta Acm SRL Cluj, Euroconstruct Timişoara, Astaldi SpA, Eko Insaat ve Ticaret A.S. Ankara, Turcia, Consinit SRL Zalău, Strabag România, Porr Technobau und Umwelt Aktiengesellschaft, Electrica Serv SRL, Siemenes SRL, Pa&Co International SRL, Confort SA sau Viarom Construct SA.

Contract de 39,9 mil. €

Valoarea estimată a contractului este de 39,9 milioane de euro, modalitatea de finanţare fiind din fonduri proprii, credite bancare, fonduri externe nerambursabile, alocaţii bugetare şi alte fonduri legal constituite cu destinaţia de investiţii.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 7 aprilie, ora 9.

Ultimele Stiri
abonare newsletter