Politică

Liberalii şi PSD-iştii bat palma la Cluj “în maxim 10 zile”

<p>USL va avea candidaţi comuni la Consiliul Judeţean şi Primăria Cluj-Napoca, iar desemnarea lor se va face în urma unor sondaje de opinie, realizate de două companii.</p>

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat ieri că protocolul la nivel local cu Alianţa de Centru-Dreapta (ACD) va fi încheiat în maxim 10 zile.

Potrivit protocolului, USL va avea candidaţi comuni la Consiliul Judeţean şi Primăria Cluj-Napoca, iar desemnarea lor se va face în urma unor sondaje de opinie, realizate de două companii.


“Fiecare partid va avea libertatea să îşi desemneze candidaţii proprii. La nivelul comunelor, vrem ca USL să câştige acolo unde sunt primari de altă culoare. Noi vom stabili potenţialii candidaţi, iar apoi vom desemna unul singur, care va intra în sondaje”, a explicat Lăpuşan.

Vă reamintim că potrivit prevederilor din protocol, cele două formaţiuni politice (PSD şi PNL) trebuie să meargă pe principiul parităţii, la împărţirea fotoliilor.


Conservatorii stau încă pe gânduri în ce priveşte candidatul pentru cele două funcţii. Cert este că au decis să arunce în luptă, la Primăria Cluj-Napoca un tânăr… fără experienţă în politică.

Potrivit preşedintelui PC Cluj, Adrian Zaharia, până la sfârşitul lunii “trebuie să ne anunţăm candidatul. Deocamdată suntem în discuţii şi vrem să ne consultăm şi cu cei de la Bucureşti, chiar dacă avem liberate în decizie”. “Eu nu voi candida, dar cel care va merge va fi un tânăr, care nu a mai activat în politică, pe care îl vom anunţa în curând. Este în partidul nostru de foarte puţin timp”, a spus Zaharia. El a mai explicat că PC vrea să promoveze în politica de la Cluj oameni tineri, care “nu sunt implicaţi în jocuri politice”.


Până acum doar liberalii “au bătut în cuie” lista cu candidaţii pentru localele din 2012. Ei l-au desemnat, pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca pe senatorul Marius Nicoară, iar pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean pe deputatul Horea Uioreanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter