Politică

Ce au declarat parlamentarii care au obţinut direct mandatele de parlamentar?

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/24/04-marius%20nicoara_conferinta%20psd_sc_053.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Patru candidaţi clujeni de la USL, la alegerile parlamentare au obţinut direct mandatele, cu peste 50% din voturile valabil exprimate. Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor prezentate de BEJ Cluj, au obţinut direct mandatele de deputaţi Radu Zlati (USL), 10.551 voturi (56,59%), Elena Uioreanu (USL), 7.606 voturi (51,42%) şi Cornel Itu (USL), 13.238 voturi (59,44%), iar la Senat - Marius Nicoară- (USL), 33.642 voturi (56,58%). </strong></span></span></p>

Marius Nicoară, câştigătorul Colegiului 3, Senat, a precizat, pentru Monitorul de Cluj că scorul obţinut a fost prefigurat şi de sondaje.


Din nefericire, existând un sistem de redistribuire mai ciudat, nu neapărat cei mai buni sunt şi câştigători. În privinţa ARD, electoratul şi-a spus cuvântul, au votat cu ei doar apropiaţii lor, cei care sunt, de fapt, în structurile pe care ei le conduc“, a spus Nicoară.

Liberalul Radu Zlati, cel care a câştigat Colegiul 5, pentru Camera Deputaţilor, a declarat că va reprezenta interesele tuturor celor din Colegiul 5, indiferent dacă aceştia l-au votat sau nu.


O să mă bat pentru legea bugetului, pentru domeniul educaţiei care este o prioritate pentru mine, mai am în vedere patru legi pe agricultură“, a declarat Zlati pentru Monitorul de Cluj.

Elena Uioreanu, cea care a câştigat Colegiul 9, pentru Camera Deputaţilor, a precizat, la rândul său că, „pe cât a fost de grea campania, pe atât de frumoasă este victoria“. „Am în vedere trei proiecte, trei planuri care vizează domeniile educaţiei, agricultură şi turism şi sănătate. Voi începe cu cel al educaţiei. Îmi doresc ca aceste planuri ale mele să devină proiecte legislative şi să se concretizeze în legi“, a spus Elena Uioreanu.


Cornel Itu, câştigătorul Colegiului 6, Camera deputaţilor, a precizat că rezultatele finale relevă faptul că Dejul este „un fief al PSD, al USL“. „Îmi doresc ca Dejul şi localităţile cu primari USL din acest colegiu să nu mai fie vitregite, aşa cum au fost în timpul în care Alin Tişe era preşedintele Consiliului Judeţean. În primul rând îmi doresc să facem astfel încât mediul de afaceri să îi readucă pe tineri înapoi, mă refer la cei care muncesc în străinătate“, a spus Itu.

Aşteaptă „patalamaua scrisă“


Candidaţii care nu au reuşit să obţină 50% plus unu au fost ceva mai reţinuţi şi mai zgârciţi în declaraţii. Cei mai mulţi dintre ei au precizat că nu vor să facă declaraţii până nu se văd cu „patalamaua scrisă“ în mână.

Aurelia Cristea (USL, Colegiul 3, Camera Deputaţilor) a precizat că se bucură de rezultatul obţinut, care este, de altfel, rezultatul unei campanii pozitive. „Aceasta este politica pe care vreau să o fac, cea a dialogului. Rezultatul celor de la ARD reflectă modul în care aceştia s-au comportat, este un rezultat al aroganţei lor. Sunt mulţumită de ceea ce au făcut colegii mei, şi de rezultatele obţinute de candidatele femei din USL“, a declarat Aurelia Cristea. Laszlo Attila (UDMR, Colegiul 2, Senat) a precizat că le mulţumeşte celor din Colegiul senatorial 2, dar nu s-a grăbit să facă declaraţii.


Nu vreau să fac acum declaraţii pentru că nu ştim încă ce se va întâmpla. Dar vreau oricum, să le mulţumesc oamenilor din acest colegiu, Colegiul 2“, a spus Laszlo Attila. La rândul său, Irimie Popa (USL, Colegiul 4, Camera Deputaţilor) este sceptic în privinţa câştigării atâtor mandate de către ARD.

Nu cred că ARD poate să prindă trei posturi de deputat. Am înţeles că Daniel Buda şi Adrian Papahagi câştigă. Acum, toate calculele converg spre mine, pentru al cincilea post de deputat al USL“, a spus Irimie Popa. Mircea Irimie (ARD, Colegiul 8, Camera Deputaţilor) a declarat că experienţa în funcţia de viceprimar îl recomandă.

Am fost patru ani viceprimar, deci ştiu care sunt problemele oamenilor din acest colegiu. A fost un val masiv ala USl, dar acest rezultat al meu este meritul nostru, al celor din PDL şi din ARD“, a declarat acesta.


Ultimele Stiri
abonare newsletter