Politică

Remus Lăpuşan (PSD) admite că ar putea fi tensiuni în relaţia cu PNL

<p />Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, spune că în următoarele zece zile ar urma să fie semnat protocolul de colaborare la nivel judeţean în cadrul USL Cluj şi admite că ar putea să existe tensiuni la desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale de anul viitor.

El declarat, pentru AGERPRES, că va exista o opţiune comună, chiar dacă vor fi dispute.

'Nu vreau să mă cert cu nimeni, am înţeles foarte clar ce obiective avem şi sunt unul dintre cei care au susţinut această Uniune Social Liberală. Nu văd nici un motiv de ceartă. Cu siguranţă că o să fie ... sunt colegi mai fierbinţi, sunt colegi mai calmi şi o să vedem. Vă daţi seama că nu putem să stăm toţi cu mâna în sân şi să zicem da, lucrurile merg aşa sau altfel; până la urmă suntem oameni, există dezbatere publică, există statutul organizaţiei, care trebuie respectat şi care spune foarte clar că avem descentralizare la nivelul organizaţiei. Dar asta nu înseamnă că dacă există mai multe păreri n-o să existe la sfârşit o părere comună care să fie unanim susţinută', a subliniat Remus Lăpuşan.

El a precizat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, potrivit protocolului, la nivelul Primăriei Cluj-Napoca vor exista candidaţi comuni ai USL, la fel şi pentru Consiliul Judeţean Cluj.

Pentru candidatura comună la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca şi pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj vor fi efectuate sondaje în vară, iar candidatul cel mai bine plasat va fi susţinut de USL.

În cazul celorlalte primării clujene, fiecare dintre partidele care compun USL vor putea să-şi desemneze candidaţi proprii.

'Acolo unde sunt, de exemplu, primari PNL, dar organizaţia noastră este foarte puternică şi primarul respectiv are şanse slabe să meargă înainte, atunci probabil că organizaţia o să fie susţinută să prezinte un candidat propriu din partea PSD. Dar sunt chestiuni punctuale care se vor discuta comună cu comună, municipiu cu municipiu', a menţionat Lăpuşan, subliniind faptul că prima dorinţă este de a-i înlătura pe cei de la PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter