Politică

Deputatul PSD Ion Stan a fost ridicat de DNA

<div> <p><strong><img src="documente/stories/01_ianuarie/22_ziua/ioan stan.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Deputatul social - democrat Ion Stan a fost ridicat, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). </strong></p>

Ion Stan, deputat de Dâmboviţa, vicepreşedinte al Comisiei SRI, din Camera Deputaţilor, a fost ridicat de procurorii DNA, potrivit corespondentului TVR Alex Costache.

Social-democratul este acuzat de trafic de influenţă.


El ar fi cerut unui om de afaceri, denunţător, suma de 1.300.000 de lei, din care ar fi primit 750.000 de lei pentru a-l ajuta să obţină contracte pentru lucrări publice, cu primăriile din judeţ.

Totodată, deputatul mai este acuzat că banii pe care i-ar fi primit au fost folosiţi şi pentru a fi utilizaţi în campania electorală, respectiv pentru materiale cu însemne electorale: fulare, căciuli, au precizat surse politice locale.


Ion Stan va fi adus la sediul DNA Bucureşti unde va fi audiat.

Potrivit unor surse juridice va primi interdicţie să părăsească ţara, iar procurorii vor cere avizul Camerei Deputaţilor pentru ridicarea imunităţii pentru a fi arestat.


abonare newsletter