Politică

Ponta: „Propunerea de buget a UE este inacceptabilă şi nefavorabilă“

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/16/pontacluj.jpg" border="0" width="451" height="258" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Guvernul îl sprijină pe Băsescu să nu cedeze.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Cluj, că propunerea preşedintelui Consiliului European este inacceptabilă şi nefavorabilă pentru România. Prin poziţia pe care o adoptă, guvernul îl sprijină pe preşedintele Traian Băsescu să nu cedeze, a mai precizat premierul.


„Propunerea preşedintelui Consiliului European, domnul Van Rompuy, este o propunere extrem de nefavorabilă nouă, este o altă propunere decât cea a Comisiei Europene şi a Parlamentului European şi referitor la această propunere a preşedintelui Van Rompuy, opinia noastră este că aceasta este inacceptabilă. Când spui că este inacceptabil, România fiind o ţară cu drepturi depline a UE, când ceva e considerat inacceptabil, ai, conform Tratatului UE, dreptul de a vota împotrivă, iar bugetul UE nu poate fi adoptat decât prin unanimitate. Mai mult, cred că prin această poziţie foarte clară a guvernului şi a majorităţii parlamentare practic în sprijinim pe preşedintele Băsescu să nu cedeze“, a spus Ponta.

Premierul a adăugat că, în prezent se lucrează la conţinutul poziţiei pe care România o va avea la Consiliul Europei. „Importantă este poziţia României la Consiliul European“, a subliniat Ponta. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter