Politică

Primăria Cluj-Napoca nu poate radia persoane de pe listele electorale

<p><strong><img src="http://monitorulcj.ro/documente/stories/2012/07_iulie/30/vot.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca susţin că nu există cadru legal pentru scoaterea unei persoane de pe listele electorale permanente la cererea acesteia, aşa cum a solicitat clujeanul care s-a adresat în acest sens Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Cluj şi Prefecturii. </strong></p>

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, joi, corespondentului Mediafax că instituţia nu a primit nicio solicitare din partea clujeanului de a fi scos de pe listele electorale permanente, aşa cum a fost depusă la BEJ Cluj şi la Prefectură.


În cazul în care va fi depusă şi la noi, îi vom da un răspuns, care va fi negativ. Nu putem aproba o astfel de cerere, pentru că nu există cadru legal pentru scoaterea unei persoane de pe listele electorale la cererea acesteia. Sunt prevederi clare care permit acest lucru, reglementate de instanţă, în caz de boală sau condamnare penală", a spus Buzatu.

Potrivit acesteia, o persoană care are drept de vot şi figurează pe listele electorale permanente are libertatea de a nu se prezenta la scrutin. Vă reamintim, un clujean a depus, miercuri, la Biroul Electoral Judeţean Cluj şi la Prefectură, o cerere prin care doreşte să fie scos de pe listele electorale permanente pentru alegerile parlamentare, motivând în principal prin faptul că nu se simte reprezentat de aleşii judeţului.


L.N., care are 30 de ani şi locuieşte în cartierul clujean Mărăşti, declara, corespondentului Mediafax, că cele două cereri au fost înregistrate la BEJ şi Prefectură, demersul său fiind primit cu zâmbete. Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, Monica Trofin, declara, miercuri, referitor la solicitarea clujeanului, că biroul nu are atribuţii privind aspecte legate de aceste liste, competenţa revenindu-i Primăriei în acest caz.

abonare newsletter