Politică

Candidaţii ARD Cluj la parlamentare critică programul politic al USL

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/14/papahagi ard.jpg" border="0" width="450" height="256" style="float: right; margin: 2px 5px;" />USL susţine doar cu vorbele elitele româneşti.

Adrian Papahagi, candidatul ARD la Colegiul 1, Camera Deputaţilor a criticat-o marţi, pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, pentru faptul că susţine doar cu vorba elitele societăţii româneşti. „O felicit pe doamna Andronescu pentru faptul că şi-a dat seama că trebuie să fim cu ochii pe elitele societăţii  româneşti. În acelaşi timp mă gândesc cum nu s-au găsit bani pentru premierea olimpicilor internaţionali sau cum sunt blocate bursele studenţilor de la UBB“, a spus Papahagi.


Pe de altă parte, candidatul ARD la Colegiul 1, Camera Deputaţilor i-a acuzat pe cei din USL că fac promisiuni pe care nu le pot respecta. „Ni se promite triplarea investiţiilor în cercetare şi dezvoltare, însă nu ni se spune pe ce resurse bugetare. Doar în acest an bugetul cercetării a fost redus cu 300 de milioane de lei“, a mai spus Papahagi. Vă reamintim, Ecaterina Andronescu a declarat luni, la Cluj că „trebuie să fim cu ochii pe elitele româneşti“. „Trebuie gândite proiecte pentru şcolile performante şi trebuie să fim cu ochii pe elitele societăţii româneşti care vor aduce performanţă, iar pe de altă parte, să încercăm să asigurăm egalitatea de şanse“, a spus ministrul Educaţiei.

La rândul său, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, şi totodată candidatul ARD la Colegiul 2, Camera Deputaţilor, deputatul Daniel Buda a criticat programul USL în ceea ce priveşte justiţia. În opinia liderului PDL Cluj, „socialiştii“ nu fac altceva decât să îl atace pe Traian Băsescu. „Ieri, (n.red luni), Traian Băsescu a solicitat să se reia cazurile Dobre şi Borbely, pentru a lăsa justiţia să se pronunţe, pentru ca şi ei să îşi poată apăra nevinovăţia. Cu toate acestea, solicitarea preşedintelui a fost ignorată. Prin conduita de luni, prin faptul că aţi refuzat să luaţi în discuţie cele două cazuri, contribuiţi la crearea unui raport dur pe justiţie. Nu facem altceva decât să ne îndepărtăm de răspunderile şi angajamentele asumate“, a mai spus Daniel Buda.


Deputaţii jurişti au respins luni cererea preşedintelui privind discutarea cazurilor Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre în acelaşi timp cu decizia privind cazul Alin Trăşculescu. Decizia a fost luată cu opt voturi împotriva cererii, un vot „pentru" şi o abţinere. Preşedintele Comisiei Juridice, deputatul PDL Daniel Buda, a precizat că această solicitare a preşedintelui Traian Băsescu este pe deplin justificată.

Oltchim, „dincolo de moarte clinică“


Daniel Buda a mai criticat Guvernul USL pentru faptul că a minţit în ceea ce priveşte repornirea combinatului Oltchim. „În ceea ce priveşte angajaţii de la Oltchim, din programul de guvernare al USL se vede că sunt mincinoşi, pentru că au scris că au repornit activitatea la Oltchim. I-au minţit pe aceşti oameni că au locuri de muncă, iar Oltchim este dincolo de moarte clinică.  Este în stare de putrefacţie şi va începe să miroase tot mai urât pentru cei de la USL. Dar, din păcate, cei de la USL sunt imuni la ceea ce înseamnă nevoile oamenilor“, a mai spus preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter