Politică

Preşedintele Băsescu şi premierul Ponta au miercuri întâlniri cu delegaţia comună a FMI, CE şi BM

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/14/basescu ponta.jpg" border="0" width="450" height="258" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au programate miercuri întâlniri separate cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, arată Agerpres.

Preşedintele va primi miercuri, la ora 11,00, la Palatul Cotroceni, delegaţia FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Traian Băsescu a mai avut o întrevedere cu delegaţia FMI, joia trecută.

Primul-ministru se va întâlni, la ora 14,00, la Palatul Victoria, cu delegaţia organismelor financiare internaţionale.

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional condusă de Erik de Vrijer se află de săptămâna trecută la Bucureşti pentru a discuta cu autorităţile române despre recentele evoluţii economice, politica fiscală şi monetară şi progresele făcute în reformele structurale, vizita urmând să se încheie pe 14 noiembrie.

Boardul FMI a aprobat, la sfârşitul lunii septembrie, cea de-a şasea revizuire a acordului preventiv cu România, în urma căreia a disponibilizat o nouă tranşă, în valoare de 430 milioane DST (drepturi speciale de tragere), echivalentul a 519,2 milioane euro (663,1 milioane dolari).

În urma disponibilizării noii tranşe din acordul de supraveghere preventivă încheiat cu FMI, resursele la dispoziţia României se ridică la 2,64 miliarde DST (3,2 miliarde euro şi 4,1 miliarde dolari). Valoarea totală a acordului este de 3,6 miliarde de euro.

Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST (3,6 miliarde de euro), reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la Fond.


Foto: agerpres.ro

abonare newsletter